(Video) „Transapuseana”. Primul tronson din drumul care va traversa Apusenii va fi inaugurat pe 15 decembrie

Primul tronson din drumul judeţean 107I din judeţul Alba, care traversează Munţii Apuseni va fi recepționat în data de 15 decembrie.

Drumul, denumit iniţial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autorităţile judeţene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată. Primul tronson din drumul judeţean (DJ) 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium este aproape finalizat şi va fi recepţionat pe 15 decembrie.

(Video) „Transapuseana”. Primul tronson din drumul care va traversa Apusenii va fi inaugurat pe 15 decembrie 1

Cunoscut iniţial ca „Transalpina de Apuseni”, drumul va avea o denumire oficială. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, instituţia a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, şoseaua spectaculoasă din sudul Munţilor Apuseni va purta acest nume, informează alephnews.ro.

Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 şi s-au finalizat în proporţie de 90% lucrările de consolidări. Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro.

error: Content is protected !!