(Foto) A fost aprobat proiectul unui pasaj subteran în Cluj Napoca. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni

Updated on decembrie 5, 2023 Administrația locală a aprobat proiectul pasajului rutier pentru descongestionarea traficului din zona străzii Oașului-Bulevardul Muncii. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni.

Investiția presupune costuri de 130 de milioane de lei/circa 26 de milioane de euro, cu o durată de realizare de doi ani și jumătate.

(Foto) A fost aprobat proiectul unui pasaj subteran în Cluj Napoca. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni 1

„Pasajul rutier de la Bulevardul Muncii consider că reprezintă un mare pas înainte înspre descongestionarea traficului. Este o muncă serioasă și profesionistă făcută de specialiști. Va contribui decisiv la ameliorarea situației de trafic dintr-o zonă importantă a orașului nostru”, a declarat, luni, primarul Emil boc în deschiderea ședinței de Consiliu Local, citat de Monitorul de Cluj.

Scenariul aprobat în ședința de Consiliu Local propune reconfigurarea zonei de pe amplasament prin realizarea unor noi șine pentru circulația tramvaielor, refacerea structurii rutiere cu o soluție semirigidă și realizarea unui pasaj subteran la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii.

De asemenea, în urma acestui proiect vor fi reamenajate trotuarele și spațiile pietonale cu îmbrăcăminte asfaltică, iar lucrările de demolare asupra zidului existent aferent parcării hypermarket-ului Auchan se vor realiza pe o lungime de 30 de metri. În cadrul proiectului se va realiza și o bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, iar sensul giratoriu se va regulariza.

(Foto) A fost aprobat proiectul unui pasaj subteran în Cluj Napoca. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni 2 (Foto) A fost aprobat proiectul unui pasaj subteran în Cluj Napoca. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni 3 (Foto) A fost aprobat proiectul unui pasaj subteran în Cluj Napoca. Lucrarea are un termen de realizare de doi ani și șase luni 4
(Foto: Facebook CVBP Infrastructură)

„Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiții «Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu stradă Oașului în Municipiul Cluj-Napoca», a fost identificată că urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului”, potrivit proiectului votat de consilierii locali.

error: Content is protected !!