Catalin Cherecheș a fugit din țară după ce a fost condamnat de judecătorii clujeni. Și-a lăsat telefoanele acasă și ar fi mers în Italia, deși avea interdicție de a părăsi țara

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupție, conform unor surse judiciare. Cherecheș se afla sub control judiciar de la începutul lunii octombrie, astfel că era dat în consemn la frontieră.

Cherecheș ar fi ieșit din România prin vestul țării, deși se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că era dat consemn la toate frontierele țării.

Catalin Cherecheș a fugit din țară după ce a fost condamnat de judecătorii clujeni. Și-a lăsat telefoanele acasă și ar fi mers în Italia, deși avea interdicție de a părăsi țara 1

Ulterior, pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis de către Tribunalul Cluj un mandat european de arestare.

Joi noapte, Cătălin Cherecheș, a transmis live pe Facebook, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

Viceprimarul din Baia Mare Doru Dăncuş a declarat că în momentul care a ajuns la birou primarul Cătălin Cherecheş nu se afla în clădire şi că dimineaţa devreme a făcut un live pe pagina sa de Facebook, scrie hotnews.ro.

Întrebat la Antena 3 CNN cum reușesc acești indivizi să se facă nevăzuți exact înainte de a fi încarcerați, Iulian Surugiu, președintele fondator al Sindicatului Național al Agenților de Poliţie (SNAP), a spus:

“Aici avem două situații și trebuie să rămân la fel de corect, așa cum am fost întotdeauna. Există situația când omul nu are control judiciar și e liber să circule oriunde în Europa și nu are interdicție, iar aici avem un caz cu totul și cu totul special în care omul avea control judiciar și nu știu ce i-a scris procurorul acolo, dar din experiența mea, atunci când ai control judiciar ai obligația să te prezinți la poliție, poți fi monitorizat, sunt metode specifice dacă se voia”.

Iulian Surugiu, președintele fondator al Sindicatului Național al Agenților de Poliţie (SNAP), susține că edilul Cătălin Cherecheș ar fi fugit în Italia, chiar în noaptea de dinaintea zilei în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

“Nu cu cunosc exact situația, dar am înțeles că telefoanele au fost găsite acasă. Bănuiesc că atunci când a stat de vorbă cu avocatul, seara, se afla în altă parte. Cred că este ieșit din țară cel puțin din noaptea respectivă, înainte de decizie. Și-a luat măsuri de precauție. Pe surse pot să vă spun că am înțeles că ar fi undeva în Italia, unde se refugiază mulți“, a mai spus Iulian Surugiu, citat de dcnews.ro.

error: Content is protected !!