Judecătorii clujeni l-au condamnat pe Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare! Primarul trebuie să se predea la Poliție

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, astfel că primarul va ajunge la închisoare, în următoarele 24 de ore. Cătălin Cherecheș a fost condamnat tocmai de judecătoarea pe care soacra sa a încercat să o mituiască pentru a obține o sentință mai blândă.

Totodată, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

Judecătorii clujeni l-au condamnat pe Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare! Primarul trebuie să se predea la Poliție 1

Instanța a dispus și menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel), informează g4media.ro.

”Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului Cătălin Cherecheș şi rejudecând cauza în aceste limite:

Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul Cătălin Cherecheș, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani.

Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, arată instanța Curții de Apel Cluj, potrivit cluj24.ro.

Cătălin Cherecheș se dezice de soacra prinsă în flagrant de mită

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, declarase în urmă cu câteva săptămâni că se dezice complet de soacra sa, după ce aceasta a fost reținută în flagrant pentru dare de mită.

“Pentru mine, familia înseamnă (…) mama, că trăiește, tata, că mi-l imaginez, și, de câteva luni, nevasta mea. În rest, alții să se descurce!

M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto, într-o scenetă cu Tom și Jerry. Adică, cineva se întâlnește într-o piață în Târgu Mureș, că părinții soției mele sunt din zonă, și negociază într-un fel un dosar penal (…)

Tu, soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de opt ani în instanță, care e super mediatizat, un dosar care este în faza finală (de judecată) și în care se aplică un control judiciar cu interdicția de a părăsi țara …?

Mama soției mele să stea o sută de ani în închisoare dacă a făcut ceva greșit”, a declarat atunci Cherecheș, citat de antena3.ro.

error: Content is protected !!