(Video) Ea este bunicuța din Cluj care și-a luat permisul la 68 de ani: „Asta m-o făcut… No, stai, că voi demonstra că pot mai mult!”

Updated on noiembrie 16, 2023 Bunicuța din satul clujean Iacobeni a devenit cunoscută pe rețeaua TikTok, după ce povestește într-un clip cum și-a luat carnetul de șofer la 68 de ani. Femeia din Cluj vorbește din spatele volanului, într-o Dacie roșie, pe locul din dreapta stând cuminte soțul ei.

„Sunt șoferiță numai de vreo 3-4 ani, când m-o prins că umblu cu motocicleta. M-o prins în Ceanu Mare, era șef de post domnu Balea, ieșit la pensie acum. M-o prins și mi-o făcut dosar penal”, povestește femeia, potrivit adevarul.ro.

(Video) Ea este bunicuța din Cluj care și-a luat permisul la 68 de ani: „Asta m-o făcut... No, stai, că voi demonstra că pot mai mult!” 1

În loc să fie descurajată, bunicuța a fost ambiționată de incidentul cu poliția. „Asta m-o făcut… No, stai, că voi demonstra că pot mai mult!”, povestește ea.

Astfel, femeia și-a luat permisul la 68 de ani, iar acum are 72 de ani. De 4 ani, bunicuța a demonstrat că poți șofa chiar dacă ai trecut de prima tinerețe.

@make_misu #comedypage #viralpage #tiktok #foryoupage #pageforyou ♬ sunet original – Make

Ce spune Legea

Legea din România stabilește doar vârsta minimă la care se poate lua carnetul de conducere:

Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:

a) 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1;

b) 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E și Tr;

c) 20 de ani împliniți, dacă persoana are o experiență de cel puțin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniți, pentru motocicletele din categoria A;

d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 și D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A;

e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb și Tv.

În schimb, nu există limită maximă de vârstă pentru deținerea unui permis de conducere. Acesta rămâne valabil atâta timp cât, din punct de vedere medical, șoferul este apt să conducă.

error: Content is protected !!