Emil Boc s-a întâlnit cu investitorii turci de la U Cluj: „Este adevărat, există interes. Echipa nu se vinde peste noapte”

Updated on noiembrie 16, 2023 Sosirea investitorilor turci la U Cluj este o veste cum nu se poate mai bună pentru pătimașii suporteri ai ”șepcilor roșii”. Din informațiile FANATIK, oamenii de afaceri de pe malul Bosforului au fost aduși în inima Ardealului de impresarul Giovanni Becali.

Grupul investitorilor turci, condus de Serhan Cetinsaya, fost vicepreședinte la Beșiktaș Istanbul, și din care face parte și Sertac Guven, fost vicepreședinte la Trabzonspor, s-au interesat la agentul de fotbaliști la ce echipă din România ar putea să se implice.

Emil Boc s-a întâlnit cu investitorii turci de la U Cluj: „Este adevărat, există interes. Echipa nu se vinde peste noapte” 1

Conform informațiilor FANATIK, aceștia s-au arătat interesați de o investiție pe termen lung într-un oraș important. Ei și-au dorit o formație care să aibă un bazin important de suporteri și care să dețină facilități de nivel înalt.

Giovanni Becali i-a îndreptat către Petrolul și U Cluj. După ce au decis să nu se implice la gruparea prahoveană, turcii au mers în urmă cu 5-6 săptămâni la Cluj și au început să negocieze cu actuala conducere a ”șepcilor roșii”.

Emil Boc despre investitorii turci de la „U”: „M-am întâlnit și eu cu ei”

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre interesul unor oameni de afaceri din Turcia pentru clubul de fotbal Universitatea.

„Nu suntem cu apa la gură, echipa are stabilitate. Este adevărat, există interes, și din partea acestor investitori turci, dar sunt și alți investitori. M-am întâlinit și eu cu oamenii de afaceri turci, a fost o discuție de principiu, care va continua. Echipa nu se vinde peste noapte. Dacă vom identifica parteneri credibili și serioși, avem o asociație, mai întâi să vină în actuala structură și abia apoi mergem la pasul următori.

Iar atât acești investitori, cât și alții pe care îi avem în analiză sunt serioși. Cum spuneam, suntem în discuții, dar echipa are stabilitate și nu vindem în orice condiții”, a spus Boc, citat de media9.ro.

Turcii au adus deja la U Cluj 800.000 de euro

Oamenilor de afaceri veniți din Turcia le-a plăcut faptul că actele contabile sunt în regulă, organizarea clubului are principii solide, iar planurile sunt bine structurate în funcție de buget și obiectiv.

Din informațiile FANATIK, într-o primă fază turcii vor veni ca sponsori până în 2025. Din acel an se așteaptă ca U Cluj să devină societate pe acțiuni și astfel fondul de investiții din Turcia să preia echipa.

Până atunci, oamenii de afaceri au fost mulțumiți de ce au găsit, au semnat actele ca sponsori și au și vărsat deja în contul clubului o primă tranșă de 800.000 de euro. În schimb, turcii au numit un nou director executiv la club în pesoana lui Sevastian Botnari, cel care a ocupat aceeași poziție și la Petrolul.

error: Content is protected !!