Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului în prima ligă, făcute după 20 de ani

Updated on octombrie 21, 2023 CFR Cluj este echipa cea mai de succes din România în ultimele două decenii. Echipa din Gruia a reușit să cucerească 8 titluri, la care se adaugă 4 Cupe și 4 Supercupe ale României. Revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc era făcută în sezonul 2003-2004.

În stagiunea 2003-2004, formația din Gruia se lupta cu Jiul Petroșani și Olimpia Satu Mare în Seria 3 a Diviziei B. La aproape 20 de ani la de la acel moment, fostul finanțator al echipei din Valea Jiului, Alin Simota, a recunoscut că a încercat să își motiveze financiar adversarii, însă CFR Cluj, prin patronul Arpad Paszkany, a oferit sume mult mai consistente, informează Ziua de Cluj.

Dezvăluiri despre promovarea CFR-ului în prima ligă, făcute după 20 de ani 1

“Eu niciodată nu am sunat, colaboratori de-ai mei, da. Noi nu am dat acel meci, am încercat să iau toate măsurile. Am oferit prime jucătorilor noștri.

Recunosc, prin intermediari – lucrurile sunt prescrise oricum – am încercat să luăm legătura cu cei de la Mediaș. Am primit un refuz total. Din partea cealaltă, sumele promise de CFR, erau mult mai mari”, a spus fostul patron al Jiului.

La finalul acelui sezon, CFR Cluj promova în Divizia A, cu 69 de puncte, unul mai mult decât Jiul Petroșani și două peste Olimpia Satu Mare.

Antrenorul care a promovat-o in Liga 1 pe CFR Cluj in 2004

Aurel Sunda este antrenorul care a reusit o promovare aproape imposibila cu CFR Cluj, in 2004.

„Eu am ajuns la CFR in sezonul 2003-2004, pentru ultimele 13 etape, inaintea mea, in acel sezon, mai antrenand echipa George Ciorceri si Dan Coca. Exista un blocaj la echipa si m-au numit pe mine pentru ca eram considerat un specialist al promovarilor, pentru ca tocmai le dusesem pe UMT si Apulum Alba Iulia in prima liga. Am recuperat distanta fata de Olimpia Satu Mare si Jiul Petrosani.

Momentul psihologic a fost in ultima etapa a campionatului, cand eram la un punct in spatele Jiului. Noi am invins cu 3-0, iar Jiul a remizat pe teren propriu cu Gaz Metan Medias, scor 0-0, la care antrenor principal era Nelutu Sabau (n.r. – in sezonul 2003-2004, CFR Cluj a castigat Seria III a Ligii a 2-a cu 69p, fiind urmata de Jiul Petrosani – 68p si Olimpia Satu Mare – 67p).

Promovarea s-a jucat pana in ultima etapa, pana in ultima secunda, pot sa spun”, a declarat în 2019 Sunda pentru sport.ro.

error: Content is protected !!