(Video) Clujul va avea o nouă pârtie de schi și sanie: „Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii”

Updated on octombrie 18, 2023 O nouă pârtie de schi și sanie este amenajată în Cluj, la Mărișel. Autoritățile locale au alocat câteva zeci de mii de euro pentru amenajare și speră ca lucrările să fie finalizate până la prima zăpadă.

„Ținând cont că se apropie sezonul de iarnă, spre bucuria mea vreau să vă anunț că am amenajat la Mărișel, în zona Mânăstirii Crucea Iancului, o pârtie de sanie și schi, unde toți iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de ea.

(Video) Clujul va avea o nouă pârtie de schi și sanie: „Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii” 1 (Video) Clujul va avea o nouă pârtie de schi și sanie: „Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii” 2

Această investiție s-a făcut de către Primăria Mărișel și va fi administrată in continuare tot de Primărie. Luni s-a muncit intens la montarea bandei de urcare.

Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii”, a transmis edilul Viorel Ghic.

În Mărișel există în acest moment 4 pârtii cu grade diferite de dificultate.

1. Pârtia albastră
Pârtia Albastră- având o lățime considerabilă ,este ideală pentru începători și nu numai. Aceasta are o lungime totală de aprox. 2.000 m iar la finalul ei se poate urca cu telescaunul T3 de 4 locuri. Ca variantă mai scurtă puteți opta dupa aprox 750 m să luați teleschiul T1 cu 2 locuri.
De reținut că ,la inceputul pârtiei roșii se poate opta pentru 450 m de partie albastră pentru copii sau începători și care pot lua pentru urcare teleschiul T2 pentru o persoană.

2. Pârtia roșie
Pârtia Roșie -cu o lungime totală de 1600 m este dedicată celor mai curajoși .Aceasta începe de la cota 1240 m și are o diferență de nivel de 325 m. Primii 450 m au o dificultate redusă cu opțiunea de a lua teleschiul T2 pentru urcare. Din acest punct ea devine mult mai înclinată, transformându-se într-o pârtie roșie autentică.

3. Pârtia neagră
Pârtia Neagră- cu o lungime totală de 1400 m este dedicată celor avansați. Aceasta are un început lejer de 450 m comun cu pârtia roșie, după care se dă startul adrenalinei și intrați cu adevărat pe pârtia neagră. La final o să reveniți pe pârtia roșie pentru aproximativ 300 m la finalul căreia pornește telescaunul cu 4 locuri T3.

4. Pârtie de săniuș
Pârtia de Săniuș – este dedicată în mod special copiilor ,dar nu am uitat și de adulții cu suflet de copil. Am creat acestă pârtie ca să oferim o forma de distracție în aer liber și celor care nu au curajul necesar de a schia.

error: Content is protected !!