S-a crezut polițist. Amendă usturătoare și permis suspendat pentru un șofer clujean care și-a montat un sistem de iluminat ca al poliției

Updated on septembrie 27, 2023 Un șofer clujean a primit o amendă usturătoare și a rămas fără permis după ce a fost prins că și-a montat ilegal pe mașină un sistem de iluminare de tip stroboscop.

„La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 07.30, în timp ce se îndreptau spre Liceul Tehnologic Vlădeasa, pe DN1 – E60, pentru a dirija traficului rutier din zona, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Compartimentul Rutier au observat, pe sensul opus de mers, conducătorul unui autoturism care utiliza mijloace de iluminare de tip stroboscoape, acestea fiind montate în grila bării din față a autovehiculului.

S-a crezut polițist. Amendă usturătoare și permis suspendat pentru un șofer clujean care și-a montat un sistem de iluminat ca al poliției 1

Întrucât existau indicii că acesta utilizează în mod ilegal mijloacele de avertizare luminoasă, polițiștii au procedat la interceptarea autoturismului la volanul căruia se afla un tânăr, de 26 de ani, din comuna Negreni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat încălcarea normelor rutiere, respectiv montarea și folosirea mijloacelor de avertizare luminoasă pe alte vehicule decât cele prevăzute de lege.

Conducătorul autovehicului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305, iar ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile și confiscarea aparaturii și a mijloacelor luminoase montate ilegal, în conformitate cu prevederile O.U.G. 192/2002 privind circulația pe drumurile publice”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 

error: Content is protected !!