Arheologul Horia Cilan, masterand la UBB Cluj, s-a stins din viață la doar 24 de ani: „Prieten drag… Te-ai stins de durere, chiar în locul în care îți plăcea cel mai mult să fii”

Updated on septembrie 18, 2023 Horia Cilan, un tânăr absolvent al facultății de istorie din Cluj, a fost găsit fără suflare în apropierea unui sit arheologic. Acesta avea 24 de ani și provenea din localitatea arădeană Bocsig.

Horia nu împlinise încă 24 de ani și era masterand la Arheologie, la Cluj. Cadavrul său a fost găsit în zona în care studenții fac săpături, la baza UBB din Costești, informează fanatik.ro.

Arheologul Horia Cilan, masterand la UBB Cluj, s-a stins din viață la doar 24 de ani: „Prieten drag… Te-ai stins de durere, chiar în locul în care îți plăcea cel mai mult să fii” 1

”Întreaga comunitate din Bocsig a rămas înmărmurită la vestea că ai ales să pleci într-o lume mai bună, Horia Cilan! Dumnezeu să te ierte și să îți dea liniște!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Domnul să vă mângâie și să vă ajute să treceți peste această grea încercare!”, a transmis Primăria Bocsig, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, tânărul era în depresie din dragoste și și-ar fi luat viața.

„Prieten drag…
Te-ai stins de durere, chiar în locul în care îți plăcea cel mai mult să fii.
Horia, un tânăr entuziast al istoriei, care și-a găsit sfârșitul la situl arheologic din Orăștie… din durere te-ai dus dintre noi și n-o să știm niciodată de ce. Și nici nu contează.

Niciunul dintre noi nu s-a gândit că așa va fi sfârșitul și că te vei duce printre îngeri, acolo sus la prietena pe care toți am pierdut-o acum cinci ani de zile, iar acum te-am pierdut pe tine. Dumnezeu să te odihnească!

Horia Cilan, s-a stins la aproape 24 de ani. Era un băiat sensibil, însă o fire jovială și binevoitoare. Avea un suflet cât casa și o empatie pe care puțini pot să o transmită altor oameni.

Iubea muzica metal, scrierile vechi și lumea de odinioară pe care o atingea cu vârful degetelor și o diseca, pe șantierul arheologic, uitându-se la ziduri carbonizate.

Auzind această veste, nu poate decât să ne cuprindă un aer de vinovăție. Ne irosim timpul umplându-ne capul cu întrebări: „Ce? De ce? Care este motivul?” Motivul, se va duce în mormânt odată Horia.

Și-l vom îngropa cântând… la fel cum ne-am îngropat prietena acum cinci ani. Dar el nu va mai fi printre noi și nici nu va mai plânge. De data asta, noi vom fi cei care îl vom jeli.”, a scris jurnalista Daiana Rob în publicația Critic Arad.

Tânărul arheolog a fost marcat de faptul că în urmă cu cinci ani și-a pierdut una dintre cele mai bune prietene. Mihaela trăia tot în Bocsig, însă la 17 ani a decedat ca urmare a unui accident de circulație.

Fata mergea să se întâlnească cu câțiva prieteni, în fața primăriei, când un șofer a venit în viteză și a lovit-o chiar pe trecerea de pietoni. Impactul a proiectat trupul Mihaelei până pe celălalt sens, unde a tânăra a fost lovită și de un alt autoturism.

Horia Cilan era pasionat de muzica metal și de scrierile vechi. De doi ani. Prietenii spun despre el că avea un suflet foarte bun și era extrem de empatic.

error: Content is protected !!