Cluj: Un băiețel de 7 ani a fost mușcat de un câine maidanez, în Florești: “L-am auzit că urlă. Era cu mâna la rană, cu sânge”

Updated on septembrie 15, 2023 Un băieţel de 7 ani a ajuns la spital cu răni grave după ce a încercat să mângâie un câine comunitar în Florești. Totul s-a întâmplat la orele amiezii, în spatele unui bloc din Floreşti. Băiatul, în vârstă de 7 ani ieşise din bloc şi se îndrepta către un loc de joacă dar a văzut pe spaţiul verde câinele care stătea la umbră.

A vrut să îl mângâie dar în acel moment animalul s-a speriat şi a sărit pe el. L-a muşcat de piept şi l-a zgâriat pe spate, băiatul a reuşit să scape şi a fugit în casă unde a povestit totul părinţilor, informează observatornews.ro.

Cluj: Un băiețel de 7 ani a fost mușcat de un câine maidanez, în Florești: "L-am auzit că urlă. Era cu mâna la rană, cu sânge" 1

„Eu stând pe balcon, l-am auzit că urlă, nu am ştiut ce s-a întâmplat. A venit, a sunat la interfon, între timp am apucat eu să cobor, să vin la lift. El era cu mâna la rană, era cu sânge la rană, am sunat la salvare”, a declarat tatăl copilului.

După 16 minute, un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului. Băiatul a ajuns inţial la spitalul de pediatrie, dar apoi a fost transferat la spitalul de boli infecţioase.

„Copilul este stabil, a fost operat la muşcăturile respective. E destul de adâncă, undeva la 2 cm de jugulară”, a mai spus tatăl.

Câinele era de câteva zile în cartierul din Floreşti. Deşi nu era agresiv, localnici sesizaseră autorităţile.

Primăria din Floreşti nu are adăpost, dar colaborează cu un ONG care îi duce în adăpostul propriu. Reprezentanţii organizaţiei susţin că abia după incident au fost sesizaţi de agenţi, iar câinele era deja în registrul lor.

Reprezentat ONG: Am identificat acest căţel pe domeniul public căruia i se găsesise de către un iubitor de animale o casă. Noi l-am scanat să vedem dacă este microcipat, nu este, de aceea nu putem da de proprietar şi urma să îl preluăm pentru a-l castra. După ce am făcut această procedură, câinele a dispărut, iar în acest timp, câinele a fost găsit în zonă.

Anul trecut au fost ridicaţi 45 de câini din Floreşti, iar anul acesta, până acum, 23.

error: Content is protected !!