În doar 3 luni, CFR Cluj a scăpat de aproape toți jucătorii aduși de Dan Petrescu. Din 32 de jucători, doar 4 mai joacă în Gruia

Updated on septembrie 6, 2023 În doar 3 luni de zile, CFR Cluj a renunțat aproape la toți jucătorii aduși de Dan Petrescu sau cu acordul acestuia. Clujenii s-au despărțit de 87,5% din jucătorii aduși la cererea sau cu acordul fostului antrenor, în ultimul său mandat. După plecările lui Țîru și Peteleu au rămas în lot doar 4 jucători din cei 32. Vorbim de jucătorii aduși din start pentru prima echipă. Tot în această perioadă au fost transferați și Sava, Bîrligea, Filip sau Yeboah, dar aceștia au fost aduși inițial pentru echipa secundă.

Majoritatea din cei aduși în această perioadă au plecat gratis, pentru că s-au dovedit transferuri care n-au ajutat. Mai exact 71,4% dintre jucătorii aduși de CFR în ultimul mandat al lui Dan Petrescu au fost cedați gratis. Aici sunt incluși și jucători precum Meleke, Dimitrov, Sacko, Brucic, Ze Gomes, Billong sau Mbaye care au plecat după ce au evoluat puțin sau deloc la CFR, scrie Prosport.

În doar 3 luni, CFR Cluj a scăpat de aproape toți jucătorii aduși de Dan Petrescu. Din 32 de jucători, doar 4 mai joacă în Gruia 1

O altă categorie o reprezintă jucătorii aduși în perioada Dan Petrescu și pe care CFR Cluj a reușit să obțină un profit considerabil. Este cazul lui Boateng, Scuffet, Yuri. De asemenea, pentru Dugandzic, Graovac, Ștefan, Braun sau Țîru echipa clujeană a obținut sume care să acopere în mare parte prețurile achitate sau o parte din salariile plătite acestor jucători.

Singurii fotbaliști plecați fără voia clubului au fost Roger, care și-a câștigat „libertatea” la FIFA și Malele, care avea ofertă din Asia și i-a forțat pe ardeleni să-l lase să plece.

Cei 4 „supraviețuitori”

Krasniqi, Cvek, Janga și Muhar sunt singurii jucători transferați la dorința lui Dan Petrescu în ultimul său mandat care încă mai fac parte din lotul CFR-ului. În acest moment doar Muhar pare că este om de bază în noua formulă a echipei din Gruia. Krasniqi își găsește tot mai greu loc în sistemul tactic al lui Andrea Mandorlini cu 3-5-2. CFR a vrut să-l vândă dar nu a obținut suma cerută pentru cel considerat cel mai valoros jucător din lotul actual. Cvek se luptă pentru titularizare cu noii mijlocași centrali, iar Janga a rămas în lot doar pentru că nu i s-a găsit o variantă de transfer.

Transferuri sezonul 2021 – 2022:

Jucător – Venit de la – Decizie
Dugandzic – Sochi – vândut
Meleke – FC Botoșani – plecat
Roger – UTA – plecat
Yuri – Gaz Metan – vândut
Garovac – Astra – vândut
Letica – Brugge – plecat
Culio – Club Flandria – retras
Fl. Ștefan – Sepsi – vândut
Bordeianu – Al-Qadsiah – plecat
Bouhenna – Sepsi – plecat
Cvek – Zorya – rămas în lot
Neguț – Chindia – revenire împrumut
Sg. Buș – Seongnam – plecat
K. Dimitrov – Hajduk – plecat
Boateng – Kups – vândut
Sacko – liber – plecat

Transferuri sezonul 2022-2023:

Jucător – Venit de la –  Decizie
Mistrati – Randers – plecat
Jefte – Farul – revenit
Țîru – Jagiellonia – vândut
Krasniqi – Ballkani – rămas în lot
Kolinger – Vejle – revenire împrumut
Muhar – Lech Poznan – rămas în lot
Peteleu – Kisvarda – plecat
Brucic – Koper – plecat
Braun – FC Botoșani – vândut
Maglica – APOEL – plecat
Scuffet – APOEL – vândut
Malele – Al Tai – plecat
Ze Gomes – Seregno – plecat
Billong – Clermont – plecat
Mbaye – Bologna – plecat
Janga – Apolon – rămas în lot

error: Content is protected !!