Video Cluj. Un cățel a murit în chinuri, după ce a fost lăsat încuiat în mașină, în caniculă. Stăpâna s-a dus la mall. “Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină”

Updated on august 22, 2023 Polițiștii clujeni anchetează o femeie de 53 de ani din Bistrița sub acuzația de schingiuirea animalelor, după ce și-a lăsat câinele încuiat în mașină, într-o parcare încinsă de soare, iar sărmanul a murit sufocat acolo.

Pudelul era încuiat în portbagaj, la orele prânzului, în parcarea unui mall din Cluj Napoca și femeia a plecat, liniștită, la cumpărături. Pe caniculă și cu mașina în plin soare, portbagajul s-a transformat într-un adevărat cuptor, scrie Stirile Pro Tv.

Video Cluj. Un cățel a murit în chinuri, după ce a fost lăsat încuiat în mașină, în caniculă. Stăpâna s-a dus la mall. "Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină" 1

Bietul cățel, închis într-o cușcă, a plâns până la epuizare și a fost auzit întâmplător de o femeie care este medic veterinar.

Ea a sunat la 112, iar pompierii s-au străduit să scoată câinele din mașină și l-au dus la o clinică veterinară. Din păcate, însă, micul patruped a murit în cursul nopții, în ciuda tratamentului primit.

Deși proprietara pudelului a declarat că nu și-a dat seama de pericolul la care l-a expus, poliția i-a întocmit dosar penal și femeia poate face un an de închisoare.

O femeie care trecea prin zonă a fost cea care a dat alerta. “Când căldura era mai mare, un cățel de rasă Bichon a fost descoperit în parcare, într-un portbagaj de mașină, închis într-un transportor, fără aer condiționat, fără geam deschis, fără proprietarii în zonă și mai ales în soarele arzător”, este mesajul scris pe rețelele sociale de reprezentanții unui cabinet veterinar din Cluj-Napoca, conform Antena 3.

Iniţial, femeia a apelat la ajutorul celor de la mall, pe care i-a rugat să cheme de urgență, prin anunțuri date la microfon, proprietarii la mașină.

După repetate anunțuri făcute (…) pentru ca stăpânii să ajungă la mașină de urgență, nimeni nu a venit așa că s-a sunat la Poliție și Pompieri. Ei împreună cu persoanele implicate au spart geamul autoturismului și au acordat primul ajutor cătelului care deja era în stare de inconștiență”, au povestit cei de la cabinetul veterinar.

Pacient în decubit latero-lateral, prezenta hiperventilație și tahicardie, frecvența cardiacă fiind peste 180 bătăi pe minut, iar frecvența respiratorie de peste 150 de respirații pe minut.

Cățelul avea mucoasele injectate, roșii, cu timpul de reumplere capilară de sub o secundă. Temperatura corporala 42,6. Pentru noi a fost clar: soc termic“, au transmis medicii veterinari care s-au îngrijit de patruped.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor, peste noapte câinele a murit, scriu jurnaliștii de la Bistrițeanul.

“Trebuie să stabilim de cât timp era câinele închis în mașină și dacă i-a fost pusă viața în pericol.

Nu putem aplica sancțiune doar așa, din prima! Trebuie să cercetăm. Mai apoi vom stabili dacă va ajunge cazul la Biroul de Protectia Animalelor”, declarau, imediat după intervenția pompierilor, reprezentanții IPJ Cluj.

Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină“, ar fi declarat proprietarul câinelui, citat de Știri de Cluj.

error: Content is protected !!