Emil Boc, despre Untold Cluj. „Noi ca și clujeni, ca toți românii, suntem ospitalieri. Vreau să știe toți cei care vin la acest festival că vin în cel mai sigur oraș din România”

Updated on august 3, 2023 Emil Boc le transmite festivalierilor care vin la Untold că ajung la „cel mai sigur festival” din țară, datorită numărului mare de forțe de ordine care vor fi prezente la UNTOLD:

Nu mi-am luat încă brățara de acces, o să mi-o iau. Cu siguranță o să fiu prezent în dublă calitate, și ca primar pentru că împreună cu colegii mei coordonăm dispozitivul central de desfășurare a evenimentului. Trebuie să ai grijă și de electricitate și de ridicarea gunoaielor, dar și de ordine și siguranță publică.

Emil Boc, despre Untold Cluj. „Noi ca și clujeni, ca toți românii, suntem ospitalieri. Vreau să știe toți cei care vin la acest festival că vin în cel mai sigur oraș din România” 1

În primul rând, vreau să știe toți cei care vin la acest festival că vin în cel mai sigur oraș din România, că vin la cel mai sigur festival, că aici sunt în siguranță. Numai dacă ești în siguranță poți să ai posibilitatea să te distrezi, să te simți bine într-o manieră europeană civilizată.

Doi, noi ca și clujeni, ca toți românii, suntem ospitalieri. Tot ce avem mai bun punem pe masă și le oferim celor care vin să se simtă bine, să se simtă ca acasă. Știți bine că eu am numărat în câțiva ani participanți din peste 60 de țări la acest festival.

Adică este un mini festival planetar, ca să zic așa. Eu am numărat o dată la festival steagurile de la câte țări am văzut oameni pe stadion, într-o formă sau alta, nu date oficiale. Poate sunt mai multe, dar e o treabă extraordinară. Acest festival, dincolo de rezonanța lui locală, are și una națională, europeană și, de ce nu, mondială. Arată că și în România se poate avea un festival de calitate.

Trei, este un lucru extraordinar să-i vezi pe acești tineri împreună, pentru că muzica oferă acest limbaj universal de conectivitate a oamenilor. Avem nevoie să-i punem pe tineri împreună. Tinerii care vor fi împreună vor dansa sau vor da o bere, vor comunica sau vor fi pe aceeași arenă… ei vor clădi viitorul.

Oamenii de la festival sunt cei care vor conduce lumea peste 5, 10, 15, 20 de ani. Trebuie să avem de acum un sentiment de colaborare, respect reciproc, dorință de a trăi împreună. Dacă vom clădi aceste valori, atunci vom avea și pace în viitor. Cel mai important mesaj pe care-l dă… este un festival care unește oamenii, nu divizează”, a spus Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Între Armin și Imagine Dragons

Directorul de comunicare al festivalului, Edy Chereji, are câteva recomandări pentru sutele de mii de fani de la Untold.

„Le-aș recomanda să facă o vizită în tot festivalul, să se bucure de fiecare clipă, pentru că e, cu adevărat, o existență aparte. Să fii aici, în inima Cujului și să vezi atâția artiști! Și sigur că, special pentru ediția din acest an, n-ai cum să ratezi scena principală și artiștii care vor fi acolo:

Imagine Dragons, pentru prima dată în România, și l-aș mai aminti și pe Armin van Buuren, care, iată, revine la Cluj după o pauză, revine la festivalul său preferat, așa cum a spus el de mai multe ori. Armin are și un moment special: va da șansa unor 100 de norocoși să urce pe scenă alături de el și să se bucure de show dintr-un amfiteatru pe care îl vom crea noi, pe scenă, în jurul său”, dezvăluie Chereji, potrivit Adevarul.

De altfel, Armin van Buuren i-a obișnuit pe fanii săi de la Untold cu asmenea momente. În 2019, el a mixat timp de șapte ore și a stabilit un adevărat record în fața a circa 80.000 de fani. Atunci, Armin și-a terminat show-ul abia dimineața, când pe stadion mai rămăseseră circa 15.000 de fani.

Dacă Untold a rămas întipărit în memoria fanilor săi ca un festival al muzicii electronice, Edy Chereji nuanțează.

„Imagine Dragons vor avea un show excepțional, va fi un adevărat show rock. Zic asta pentru că am și avut ocazia să-i văd live până acum și știu că e un moment foarte spectaculos, acolo pe scenă, pornind de la solist, care are o energie apartă, și până la colegii de trupă, instrumentiști foarte buni.

Am pregătit și scena principală pentru un astfel de moment. Există acel podium catwalk care merge în mulțime și care le va permite băieților să se ducă aproape de public. Practic, vorbim de un show gândit pentru un public și un număr de spectatori de peste 70.000 de oameni”, mai spune Chereji.

error: Content is protected !!