Fost medic de la CFR Cluj, erou în Spania, după ce a salvat de la înec un copil de 2 ani

Updated on iulie 25, 2023 Ovidiu Dragoş, cel care a fost medicul echipei CFR Cluj, apoi al clubului Al Ittihad, iar în prezent este doctortul Clubului Qatar Sports din Doha, a ajuns erou în presa spaniolă, după ce a salvat de la înec un copil de 2 ani. Echipa sa se afla în Spania, la Benidorm, la un meci amical cu Clubul Costa City.

Se întâmpla în 21 iulie. La 20 de minute după începerea partidei, în zonă s-au auzit strigătele unui tată care nu își putea salva copilul, în vârstă de 2 ani, la un pas să se înece în piscina unui hotel din apropiere.

Fost medic de la CFR Cluj, erou în Spania, după ce a salvat de la înec un copil de 2 ani 1

Medicul făgărăşean a fost primul care a ajuns la fața locului, alergând într-un suflet, găsind copilul vânăt la față și cu semnele vitale aproape insesizabile. Doctorul i-a acordat primul ajutor, reușind să-i salveze viața micuțului, scrie newsbv.ro.

„Băiatul era la limita vieții și avea o culoare purpurie a pielii”, scrie ziarul spaniol Marca.

„Medicul Ovidiu Dragoș nu a pierdut nicio secundă și a început procesul de resuscitare, în timp ce tensiunea i-a cuprins pe toți cei ce se aflau acolo. După câteva minute, medicul a reușit să-l facă pe băiat să respire din nou. El îi salvase viața”, scrie presa spaniolă, potrivit sursei menţionate.

Salvatorul copilului este un român din Făgăraș, cu doctorat în medicină sportivă, care lucrează pentru Federația de Fotbal din Qatar de mai bine de cinci ani. Acesta și-a început cariera la U Cluj, în 2004, apoi a lucrat timp de aproape un deceniu la CFR Cluj, cu care a „cucerit” opt trofee.

Ulterior, a ajuns în Arabia Saudită, la Al Ittihad, împreună cu Victor Pițurcă, unde a „activat” timp de trei ani, înainte de a da curs ofertei din Qatar. Federația qatareză pune la dispoziția cluburilor tot felul de facilități, între care și staff medical (medici, masori, kinetoterapeuți etc), informează brasov.net.

Așa a ajuns Ovidiu Dragoș la Qatar Sports Club și a putut fi prezent la amicalul din Spania la care a salvat viața unui copil. Ovidiu Dragoș este fiul antrenorului de judo, Ioan Vichente Dragoș și fratele profesorului de sport, Bogdan Dragoș.

error: Content is protected !!