Un german a înlemnit când a intrat în restaurantele și supermarketurile din Cluj: „Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit”

Updated on iulie 2, 2023 Mark, un tânăr german care a vizitat România, a rămas surprins de prețurile mari de la restaurantele și magazinele de la noi. Acesta a comparat prețurile cu cele din Germania și spune că a văzut aceleași produse mai scumpe la noi.

„M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus Mark, citat de adevarul.ro.

Un german a înlemnit când a intrat în restaurantele și supermarketurile din Cluj: „Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit” 1

Germanul a rămas neplăcut surprins și de prețurile din supermarketuri. Aici a văzut prețuri mai mari în Germania, deși salariile nu suferă comparație.

„Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el.

I-au plăcut în schimb ambele orașe, atât Clujul cât și Sibiul. „Clujul mă duce cumva cu gândul spre Munchen, spre orașele bavareze, e un oraș foarte plăcut ochiului. Sibiul e puțin diferit, dar la fel de frumos ca și Clujul. România e chiar frumoasă, păcat că nu sunt drumuri, iar trenurile merg așa de încet că te poți da jos din ele și să alergi în paralel”, a concluzionat germanul.

Restaurantul din Cluj Napoca unde un meniu depășește salariu mediu pe economie

În Cluj Napoca se află restaurantul unde un meniu depășește salariul mediu pe economie. Cel mai celebru și scump preparat al restaurantului este platou 24KARAT GOLD. Acest platou este compus din mai multe preparate, toate îmbrăcate în foiță de aur. Mai exact, platoul 24KARAT GOLD conține Gold CREEKSTONE TomaHawk, 2 Golden Burger, Gold Rack of Lamb, Gold Chateau Briand Wagyu. Toate acestea la prețul de 6.000 de lei, informează cancan.ro.

Cel mai ieftin preparat din meniu, exceptând garniturile și salata, este de 70 de lei și se numește Steak Burger. Chiar dacă o simplă masă în restaurantul din Cluj te face să scoți din buzunar cel puțin 150 de lei, locația este mereu plină.

Patronul celebrului restaurant spune că în ciuda prețurilor piperate, care au nemulțumit pe unii, locația este meru plină. Cei care își doresc să se răsfețe sunt destul de mulți, iar preparatele îmbrăcate în foiță de aur sunt la mare căutare. Chiar și platoul de 6.000 de lei este comandat des, spre satisfacția patronului.

Cel mai scump burger din lume se vinde în Cluj Napoca

Cu ocazia Untold, unul dintre liderii PSD din județul Cluj, Avram Gal, care conduce PSD Câmpia Turzii, va vinde în localul său, Transylvania Steak House, cel mai scump burger din lume. Omul de afaceri le-a cerut idei clienților ce să conțină bugerul minune, pentru a se justifica cei 6.200 de euro, atât cât ar urma să coste deliciosul produs, informează adevarul.ro.

„Dragii mei, vreau să fac un anunț pentru Untold. Dacă mergeți la Untold, o să avem un burger de 6.200 de dolari, pentru că noi am găsit în America cu 6.000 și vrem să îl facem un pic mai scump. Cu icre de Beluga, cu Wagyu din Japonia, și vreau să ne spuneți ce să mai punem în burger, să putem depăși ăia 6.000 de dolari.

Până la 6.200 vă las pe dumneavoastră să ne spuneți ce să introducem”, a spus Gal într-un mesaj pe Facebook.

Politicianul, care e și un prosper om de afaceri, nu se află la prima ispravă de acest fel. Recent, el a anunțat că vinde un sortiment de cafea cu aur, despre care spunea senin că se vinde doar cu 60 de lei, pentru ca imediat după aceea să spună foarte natural că e mai scumpă decât la Dubai.

„Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, a spus Avram Gal, într-o postare pe Facebook.

error: Content is protected !!