CFR Cluj ar fi primit interdicție la transferuri și poate fi exclusă din cupele europene

Potrivit unor surse, citate de AS.ro, ardelenii au, în acest moment, interdciţie la transferuri. Cel mai probabil, acest lucru este cauzat din cauza problemelor financiare din trecut. CFR Cluj riscă să fie exclusă din cupele europene, având în vedere sancţiunea primită la începutul acestui an din partea UEFA.

Contactat de AS.ro, preşedintele Cristi Balaj i-a liniştit pe fanii ardelenilor şi a spus că CFR Cluj va face transferuri în această vară.

stiri din Cluj, stiri locale Cluj, stiri Cluj, stiri Cluj Napoca, stiri din Cluj Napoca, stiri Cluj, cfr cluj,

Interdicția respectivă presupune că nu se pot transfera jucători de la alte cluburi și, mai mult, nu pot fi legitimați nici măcar fotbaliști liberi de contract.

De asemenea, există și riscul ca forul european să o excludă pe CFR Cluj din cupele europene, unde ardelenii ar trebui să ia startul în UEFA Conference League. Ardelenii au fost amenințați cu eliminarea din competițiile continentale și în luna martie.

La începutul anului, tot din cauza problemelor financiare din trecut, CFR Cluj a fost amenințată de UEFA cu excluderea din cupele europene. Campioana României a fost și sancționată de forul european din cauza problemelor financiare și ar putea să fie interzisă în competițiile inter-continentale.

Unsprezece cluburi au fost sancționate de UEFA din cauza nerespectării de către acestea a cerințelor financiare pentru sezonul 2022/23.

Din cauza plăților restante cu mai mult de 90 de zile, mai multe cluburi, printre care și CFR Cluj, ar putea fi interzise de la participarea competițiile UEFA. În cazul campioanei României, suspendarea se ridică în cazul în care își rezolvă problemele cu banii în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025.

În plus, CFR Cluj a primit o amendă de 250.000 de euro, pentru întârzierea plăților din sezonul curent.

Noul antrenor Andrea Mandorlini a declarat că este cu gândul la piața de transferuri, însă acum planurile îi par blocate, după decizia FIFA.

„Avem puțin timp pentru a ne gândi bine la jucătorii pe care dorim să-i aducem. Sper ca ei să dorească să vină la noi. Vom face totul pentru a îmbunătăți echipa. Vrem să aducem jucători puternici pentru că orașul, lumea merită ca clubul să redevină deasupra tuturor. Mi-ar plăcea (n.r. să vină și jucători italieni). O să vedem”, a declarat Andrea Mandorlini.

ProSport a aflat că printre principalele ținte ale clubului din Gruia se numără Felipe Curcio, fotbalist născut în Brazilia, care are și cetățenie italiană

error: Content is protected !!