Uber-ul, mai scump ca avionul de pe Aeroportul Cluj Napoca: „Momentul in care te intrebi daca sa mergi acasa din aeroport, sau sa iti iei un bilet la Wizz si mai vezi lumea de banii astia”

Updated on iunie 16, 2023 O clujeancă a relatat pe Facebook câți bani i-a cerut aplicația Uber pentru o călătorie de la Aeroportul Cluj până în Florești. Cursa ar fi costat mai mult decât biletul de avion cu care a ajuns la Aeroport, spune aceasta.

„Momentul in care te intrebi daca sa mergi acasa din aeroport, sau sa iti iei un bilet la Wizz si mai vezi lumea de banii astia. PS: Click pe poza pt detalii halucinante”, a scris aceasta pe Facebook.

Uber-ul, mai scump ca avionul de pe Aeroportul Cluj Napoca: „Momentul in care te intrebi daca sa mergi acasa din aeroport, sau sa iti iei un bilet la Wizz si mai vezi lumea de banii astia” 1

Comentariile la postare au curs, mulți dintre clujeni recomandând folosirea autobuzelor:

  • No mai hai la Cluj daca iti da mana!
  • Aiai! Mai bine schimbi 3 autobuze😃 si de restu banilor faci chef!
  • Auzi, da nu le-ai zis ca nu vrei sa cumperi masina, numa sa te duca pana acasa?
  • La ora 20 inca mai aveti autobuze. Luati 5-ul de la iesirea din aeroport (3 lei ) , schimbati la una din statiile din Marasti cu 24B (3 lei) si apoi la Nod N inainte de Vivo cu un M de Floresti (4 lei). Total 10 lei. Daca ajungeti dupa ora 22:30 si nu mai aveti autobuze in oras , ori luati noul autobuz expres daca e pana in miezul noptii si ajungeti macar in centru la pret ok , ori iesiti din aeroport ,mergeti pana langa Petrom pe jos , si chemati un Bolt care o sa fie de 3 ori mai ieftin decat ce aveti in poza acum .

Protest național al taximetriștilor împotriva platformelor Uber și Bolt

Un protest național al taximetriștilor va avea loc marți, 20 iunie, împotriva platformelor Uber și Bolt. Protestul va avea loc și la Cluj.

„Marți, 20.06.2022, ora 11:40 ne întâlnim în parcarea de la fostul poligon. Revendicările noastre sunt argumentate și pot fi implementate ușor. Vă așteptam! Uniți suntem o forță!”, au anunțat cei de la Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

„Având în vedere dorința membrilor asociației de a ne asocia cu protestele organizate în țară împotriva platformelor Uber și Bolt am solicitat și primit autorizație de protest”, arată reprezentanții asociației prin intermediul unei informări.

Printre solicitările taximetriștilor clujeni figurează și eliminarea transportului alternativ, dar și respectarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, act normativ ce reglementează transportul alternativ de persoane.

Revendicările noastre, argumentate și realizabile prin efort colectiv, sunt:

1. Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019

2. Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”

error: Content is protected !!