CFR Cluj reduce drastic din cheltuieli. Echipa nu pleacă în cantonament în străinătate

Updated on iunie 16, 2023 CFR Cluj nu va mai pleca în străinătate în cantonamentul din această vară.  Dacă în anii precedenți campioana a ales destinații de lux din străinătate, în această vară ardelenii vor pregăti preliminariile din Conference League și sezonul din Superliga României la Poiana Brașov.

Motivele țin evident de latura financiară, iar cel care a luat această decizie este chiar finanțatorul Nelu Varga. Omul cu banii de la CFR l-a însărcinat pe Cristi Panin să caute o locație de cantonament în țară, informează prosport.ro.

stiri din Cluj, stiri locale Cluj, stiri Cluj, stiri Cluj Napoca, stiri din Cluj Napoca, stiri Cluj, cfr cluj, lazio

Pentru un cantonament extern, care asigura și amicale puternice, Varga plătea în anii trecuți în jur de 250.000 de euro. În această sumă intra cazarea, plata terenurilor de antrenament și deplasarea cu un zbor charter.

Decizia de a face cantonament de vară la Poaia Brașov pentru limitarea costurilor face parte din planul lui Varga de a reduce bugetul echipei. Dacă în sezonul trecut bugetul CFR-ului a fost de peste 17 milioane de euro, omul cu banii din Gruia a cerut ca în viitoarea stagiune bugetul să scadă cu 30%.

CFR Cluj își propune și să vândă jucătorii pentru care va avea oferte, dar și să limiteze bugetul salarial, după ce echipa a ratat șansa de a ajunge într-o competiție superioară Conference League. Deplasările cu charter sau cazarea în cele mai scumpe hoteluri ar putea fi doar amintiri din trecut în noul sezon al CFR-ului.

Opt fotbaliști pot părăsi echipa în această vară

Nu mai puțin de 8 fotbaliști de bază pot părăsi CFR Cluj în această vară, dacă pe adresa clubului vor veni ofertele ”corecte”.

”În acest moment îl avem pe Căbuz, semnat de șase luni de zile de la Chindia. Revin Otto Hindrich și Sava, care respectă regula U21. Bălgrădean va pleca. E un portar bun și e important să evolueze.

Nu am transferat. Otele se va alătura clubului. Avem în vizor. Nu știm exact ce jucători vor pleca.

Sunt (n.r. jucătorii care pot pleca) Scuffet, Burcă, Yuri, Manea, Boateng, Lovro Cvek, Krasniqi, Yeboah. Un impresar a solicitat să-i dăm voie să negocieze în numele clubului.

Vom avea o limită de vânzare. Obiectivul rămâne câștigarea campionatului”, a spus Cristi Balaj, la Fotbal Club.

”Scuffet a fost rezerva lu Buffon la naționala Italiei. Ne-a salvat în multe situații. Impresarul ne-a întrebat dacă vrem să-l vindem, răspunsul a fost pozitiv. Știu că sunt cluburi interesate de el. Avem convingerea că vor aprea oferte pentru Scuffet”, a adăugat președintele CFR-ului.

error: Content is protected !!