Dan Petrescu nu are încredere în Andrea Mandorlini, noul antrenor al lui CFR Cluj: „E greu să vină cineva la CFR și să mai facă ce am făcut eu”

Updated on iunie 10, 2023 Andrea Mandorlini se pregăteşte să devină antrenorul lui CFR Cluj, pentru a doua oară în cariera sa. Informația a fost confirmată de patronul clubului, Ioan Varga. Patronul fostei campioane a confirmat informația pentru FANATIK și a oferit o scurtă declarație: “Duminică va fi la Cluj! Ne-am înțeles! CFR Cluj intră în era italiană!”.

Dan Petrescu are un avertisment pentru Andrea Mandorlini după plecarea sa la CFR Cluj, spunând că va fi greu ca un tehnician să egaleze performanțele sale de la echipă: „E adevărat, asta e realitatea.

Andrea Mandorlini

Aveam nevoie de o provocare nouă. Nu poţi să iei campionatul în fiecare an, nu există echipe care fac asta. Au fost multe probleme, meciuri, greşeli de arbitraj”.

„Cred că dacă erau arbitrajele corecte puteam să ne batem la titlu până în ultima etapă. Eu zic că n-a fost un sezon ratat, dar cum multe probleme. Nu cred am ce să-mi reproşez.

E greu să vină cineva la CFR și să mai facă ce am făcut eu. Asta e realitatea, chiar dacă îi supără pe unii. Dacă am bătut Rennes, Slavia, Lazio a fost datorită stilului nostru”, a mai spus Dan Petrescu.

Cum s-a descurcat Andrea Mandorlini la CFR, în primul mandat! A cucerit 3 trofee pe banca ardelenilor

Tehnicianul italian nu va fi însă la prima experiență pe banca celor de la CFR Cluj, asta după ce a mai fost în Gruia în perioada noiembrie 2009 – septembrie 2010.

În acea perioadă, Mandorlini a stat 35 de meciuri pe banca ardelenilor, timp în care a înregistrat 19 victorii, 8 egaluri și 8 eșecuri. La finalul sezonului 2009/2010, italianul a reușit să câștige titlul de campion al României, Cupa României și Supercupa României, scrie digisport.ro.

După înlăturarea lui Andrea Mandorlini, oficialii celor de la CFR Cluj îl aduceau pe Sorin Cârțu, care avea să stea pe banca ardelenilor doar două luni.

Mandorlini (62 de ani) a pregătit Hellas Verona, Genoa, Cremonese, Padova și Mantova. Contractul său cu Mantova expiră în această lună. În februarie a acceptat să pregătească echipa din Serie C, în speranța că o va salva de la retrogradare, dar Mantova și Mandorlini au pierdut barajul de menținere în Serie C.

Andrea Mandorlini are 122 de meciuri ca antrenor în Serie A și 242 în Serie B, iar pe CFR a pregătit-o în 35 de partide, din 2009 până în 2010.

error: Content is protected !!