Vremea Cluj. ANM a emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale

Updated on iunie 9, 2023 Vremea Cluj. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torențiale care vizează o mare parte din țară, inclusiv județul Cluj.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru perioada 09 iunie, ora 14 – 09 iunie, ora 23.

Vremea Cluj. ANM a emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale 1

Fenomenele vizate sunt aversele torențiale, iar zonele afectate sunt: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte”, potrivit ANM.

De asemenea, a fost emis și un cod galben de instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

error: Content is protected !!