Cutremur puternic în această seară. S-a simțit tare la Cluj

Updated on iunie 6, 2023 Un nou cutremur a avut loc în zona Aradului în urmă cu puține minute. Cutremurul a fost simțit si în zona Clujului.

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PĂMÂNTULUI INCDFP TRANSMITE:

În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

Clujenii au raportat că au simțit și cutremurul din această seară.

„Simtit intre 5 si 10 secunde. stateam in scaun de birou (cu roti), am simtit o usoara miscare – ca un „leganat de barca pe valuri„ ecramul pc-ului cu usoara miscare (3-5 mm) cu lovire in rama mobilei”, a transmis un clujean.

„Stăteam în pat la televizor și dintr-o dată am simțit că se mișcă patul cu mine, iar prima dată am crezut că nu simt bine. Dar am văzut că și picioarele patului se mișcă. Totul a durat cinci secunde. Mă uitam la mobilă, să nu cadă ceva pe mine. Nu știam ce se întâmplă. Am stat în poziție nemișcată”, a spus o clujeancă pentru STIRIPESURSE.RO.

error: Content is protected !!