Cluj. Cadrele didactice de la UBB ies la protest în Piața Unirii. „Vă așteptăm alături de noi!”

Updated on mai 30, 2023 Sindicaliștii de la UBB Cluj anunță că ies astăzi la protest în semn de  solidaritate cu angajații din învățământul preuniversitar. Protestul va avea loc în Piața Unirii. Aceștia își îndeamnă membrii să participe la protest pentru a susține revendicările preuniversitarilor și universitarilor.

În data de 30 Mai 2023, între orele 12:00 – 13:00, în fața Ansamblul Monumental Matei Corvin din Piața Unirii, participăm la o acțiune de solidaritate alături de preuniversitari. Acțiunea are în vedere susținerea revendicărilor preuniversitarilor și universitarilor. Vă așteptăm alături de noi!”, a transmis conducerea sindicatului UBB.

Cluj. Cadrele didactice de la UBB ies la protest în Piața Unirii. „Vă așteptăm alături de noi!” 1

La protestul din Piața Unirii sunt așteptați să participe mii de angajați din Învățământ, cadre didactice și personal auxiliar din tot județul Cluj.

Un protest de amploare va avea loc, tot astăzi, începând cu ora 11:00 și în Capitală. La miting sunt așteptați aproximativ 20.000 de participanți care ar urma să pornească din Piața Victoriei și să ajungă la Palatul Cotroceni.

Potrivit sindicatelor, de luni, 22 mai, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

20.000 de profesori, aşteptaţi la cel mai mare protest din ultimii ani, în Bucureşti

Mii de profesori din întreaga ţară sunt, în această dimineaţă, din nou, în drum spre Bucureşti. În total, sunt aşteptate peste 20.000 de cadre didactice la ceea ce se anunţă a fi cel mai mare protest din ultimii ani. Manifestaţia va începe în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, iar apoi profesorii vor pleca în marş spre Palatul Cotroceni, anunță Antena 3.

Guvernul vine cu o nouă ofertă pentru profesori: câte 2.000 de lei acordați în două tranșe

Guvernul României vine cu o nouă propunere pentru profesori. Executivul a decis să acorde două sume, de 2.000 de lei fiecare, acordate în două tranșe: în iunie și octombrie, pentru toți dascălii. Practic, se oferă în plus 1.500 de lei față de oferta anterioară. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a confirmat această informație luni seară, la B1TV, relatează Digi 24.

Pentru personalul didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și didactic auxiliar) prime pentru susținerea carierei didactice 2.000 de lei net suma forfetară, primită pe data de 5 iunie și 2.000 lei net, primiți pe data de 5 octombrie, din care 30% (600 lei) garantat suma forfetară – pentru diferența de 70%

(1.400 lei pentru achiziție de laptopuri, tablete, cărți, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont pana la încheierea proiectelor europene pe finanțare PNNR). Facem precizarea ca cei 2.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, pana in anul 2027”, a transmis Guvernul, potrivit Adevarul.

De asemenea, Executivul a mai precizat că în cazul cadrelor nedidactice va avea loc o majorare de 8-9% a salariilor și vor primi prime de câte 500 de lei net, în luna iunie, și 1.000 de lei net în luna octombrie, „din care 30% suma forfetară și 70% pentru cursuri de igienă și altele asemenea”.

Suma de 1.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, până în 2027.

error: Content is protected !!