Dan Petrescu, ieșiri violente la  propriul jucător, la Hagi, la Zoltan Iașko. „Petrescu m-a înjurat, că de ce ne-am dat viața și am jucat pentru Craiova. Tu, care ai reprezentat țara, ești antrenor mare, nu poți ajunge în halul ăsta!”

Updated on mai 29, 2023 A venit momentul decontului pentru Dan Petrescu, care s-a ambiționat să arate și în acest an că poate lua titlu jucând la 1-0. Strategie falimentară în cazul în care echipa primește gol, jucătorii neștiind efectiv cum să întoarcă un banal 0-1.

Dan Petrescu (55 de ani) a cedat nervos și s-a luat la harță cu Gică Hagi (58) la finalul meciului dintre CFR Cluj și Farul, câștigat de dobrogeni cu 2-1. În ciuda înfrângerii, ardelenii au prins locul 3, de baraj, ajutați de victoria lui Sepsi cu CS Universitatea, 1-0.

Dan Petrescu, ieșiri violente la  propriul jucător, la Hagi, la Zoltan Iașko. „Petrescu m-a înjurat, că de ce ne-am dat viața și am jucat pentru Craiova. Tu, care ai reprezentat țara, ești antrenor mare, nu poți ajunge în halul ăsta!” 1

Imediat după fluierul final al lui Marcel Bîrsan, a început iureșul lui Dan Petrescu pe gazon. Mai întâi, „Bursucul” a avut ceva să le reproșeze jucătorilor Farului, apoi s-a îndreptat către zona în care se aflau Andrei Burcă, stoper la CFR, și „centralul” Marcel Bîrsan, anunță Gazeta Sporturilor.

Extrem de supărat la rândul său, Burcă avea ceva de împărțit cu arbitrul Marcel Bîrsan, motiv pentru care a primit cartonașul galben.

Pentru Dan Petrescu a urmat o interacțiune cu Gică Hagi, antrenorul-finanțator de la Farul și fostul său coechipier din „Generația de Aur”. Cei doi au strâns mâna inițial, apoi Petrescu a avut să-i reproșeze ceva lui Gică Hagi. „Regele” a rămas calm și s-a îndepărtat de fază cu zâmbetul pe buze.

Nici Petrescu, nici Burcă nu s-au calmat în acel punct. Fundașul CFR-ului a continuat protestele, motiv pentru care Bîrsan l-a eliminat cu „roșu” direct!

Antrenorul CFR-ului a cedat nervos când a văzut că unul dintre cei mai importanți oameni ai săi a fost eliminat și va rata barajul cu FCU Craiova pentru Conference League. Petrescu l-a tras violent de braț pe Burcă, parcă reproșându-i ceea ce a făcut.

Scandalul nu s-a încheiat, însă, aici. În scenă a apărut și Zoltan Iașko, directorul sportiv de la Farul, care s-a contrat verbal cu Dan Petrescu. Cei doi au fost ținuți cu greu, altfel s-ar fi putut ajunge la un conflict de natură fizică!

Gică Popescu dezvăluie motivul crizei de nervi a lui Dan Petrescu

După meci, Gică Popescu a spus că Dan Petrescu era supărat pentru că Farul “a venit să joace așa cum a făcut-o”, referindu-se la faptul că noua campioană și-a apărat corect șansele, chiar dacă meciul nu mai avea vreo miză în clasament.

Nu știu de unde aceste speculații. Probabil că nu ne cunoașteți pe mine și pe Gică. Am venit aici să ne respectăm blazonul de campioni. Din păcate, înaintea meciului credeam că ne va fi foarte greu pentru că aveam foarte mulți accidentați. Ne bucurăm foarte mult că jucătorii de azi au ajutat la păstrarea zvonului.

Toate aceste zvonuri de dinaintea meciului n-au făcut altceva deât să ne ambiționeze și să încercăm să obținem un rezultat pozitiv. Noi am jucat tot acest sezon pentru noi. Era normal să venim la CFR, să facem un joc bun. Ne bucurăm că am câștigat. Ce s-a întâmplat cu Craiova, cu CFR nu e treaba noastră.

Nu știu care a fost reacția lui Dan. Am înțeles că era supărat pentru că am venit să jucăm așa cum am făcut-o. El ne știe foarte bine, mai bine decât oricare dintre dumneavoastră, pentru că am jucat atâția ani împreună și nu cred că ar fi trebuit să se aștepte la altceva”, a spus Gică Popescu, după meciul de la Cluj-Napoca.

Zoltan Iașko a spus ce a strigat Dan Petrescu pe teren după CFR – Farul 1-2

Antrenorul CFR-ului a avut un dialog “aprins” și cu directorul sportiv al Farului, Zoltan Iașko. Cei doi au fost chiar la un pas de un conflict fizic.

Oficialul “Marinarilor” a vorbit despre ce s-a întâmplat pe teren după CFR Cluj – Farul Constanța 1-2.

Petrescu m-a înjurat, că de ce ne-am dat viața și am jucat pentru Craiova. Asta spunea pe teren, că am jucat noi pentru Craiova. I-am zis să se bucure că s-a calificat…

La ce se aștepta? Noi jucăm pentru noi, asta e mentalitatea dată de Hagi, că e antrenament, că e meci amical. Asta se implementează la Farul. Asta e mentalitatea. Tu, Dan Petrescu, să vorbești așa? Ești prieten cu Popescu, cu Hagi. Chiar așa lipsă de respect?

Noi, acum câțiva ani de zile, ne-am întâlnit cu toții pe final de sezon, dar n-am scos niciun cuvânt despre meciul direct. Așa e corect. Am făcut 0-0 și nu ne-am calificat în play-off.

Jos pălăria în fața lui Hagi pentru ce face la club, cu jucătorii, cu toată lumea. E simplu, totul 100% pe teren. Hagi le spune mereu jucătorilor «Învățați să câștigați! Să vă luptați. Nu ne interesează de alții».

N-au mai fost probleme la vestiare cu Dan Petrescu. S-au băgat bodyguarzii și l-au liniștit. Dar arbitrul ar fi trebuit să îi dea cartonaș roșu din timpul jocului. La orice, se arunca, gesticula, trăgea, reproșa.

Tu, care ai reprezentat țara, ești antrenor mare, nu poți ajunge în halul ăsta! Sunt dezamăgit de comportamentul lui Dan Petrescu. E normal ca antrenor să-ți dorești să câștigi, și Hagi se enervează când pierde, dar niciodată nu a reproșat adversarului că a luptat”, a declarat Zoltan Iașko pentru GSP.ro, conform Digi Sport.

error: Content is protected !!