O femeie din Cluj Napoca nu a mai ieșit din casă de câteva zile, după ce a fost atacată de o cioară

Updated on mai 26, 2023 O femeie din Cluj Napoca nu a mai iești din casă de câteva zile după ce a fost atacată de o cioară. Pasărea s-a năpustit din senin în părul acesteia şi a zgâriat-o cu ciocul.

Cercetătorii spun că, de obicei, ciorile nu sunt periculoase, dar în această perioadă îşi cresc puii şi pot deveni violente dacă simt un pericol, scrie observatornews.ro.

O femeie din Cluj Napoca nu a mai ieșit din casă de câteva zile, după ce a fost atacată de o cioară 1

Liliana Derevici: Când m-am aplecat la floare a venit în capul meu şi mi-a dat cu ciocul. A doua zi aveam crustă în cap. În partea asta. Era umflat. Uitaţi, de acolo de sus a zburat cioara. 

Atacul păsării a venit din senin. Liliana Derevici locuieşte într-un cartier din centrul Clujului şi nu şi-a imaginat că va trăi asemenea scene. În urmă cu patru zile, o cioară s-a năpustit asupra ei, chiar la ieşirea din bloc. De teamă, n-a mai ieşit din casă de atunci.

Liliana Derevici, localnică: Când aud croncănit sau îi văd, mă…E un coşmar pentru mine. Este centrul Clujului. Deci să ai ciori şi să nu poţi ieşi, că vin ciorile şi-ţi dau în cap.

Liliana Derevici, localnică: E o doamnă care le hrăneşte.Am vorbit cu ea la telefon şi i-am zis: Vă rog frumos, nu le mai daţi. Păi şi păsările trebuie să trăiască.

Ciorile sunt printre cele mai inteligente vieţuitoare de pe Pământ. Cercetătorii spun că în această perioadă din an îşi cresc puii şi devin foarte agresive.

Zoltan Szbo – ornitolog: E foarte posibil dacă puiul sau cuibul ciorilor sunt în pericol sau ele se gândesc că e în pericol e posibl să atace chiar şi oamenii. Pot să atace pui, pisici, orice animal. 

Localnică: Ieri am asistat cum atacau o pisică.

Administratorul blocului terorizat de ciori încearcă să prindă din zbor o soluţie.

Adrian Nechita, preşedinte de bloc: Mai mulţi vecini au fost atacaţi în ultima vreme. Foarte multe ciori au pui prin zonă şi când se apropie cineva de pui ele aşa reacţionează. Noi am făcut o sesizare la Primărie şi aşteptăm să vedem ce o să se întâmple.

error: Content is protected !!