(Video) Primăria Cluj-Napoca începe demolarea caselor fără autorizație. O primă casă din zona Valea Chintăului urmează sa fie pusă la pământ

Updated on mai 24, 2023 Primăria Cluj-Napoca începe să demoleze imobile construite ilegal, după deciziile date de instanțele judecătorești.

Este prima decizie de demolare a unui imobil din zona Valea Chintăului, după ce familiile au încercat ani de zile să intre în legalitate cu locuinţele construite fără autorizaţie. Casa ce urmează să fie demolată a fost ridicată în 2006, pe terenul rămas liber în spatele vechii locuințe a familiei, care figurează în intravilan, informează stiri.tvr.ro.

Valea Fânațelor și Valea Chintăului din Cluj-Napoca sunt zonele unde în ultimii 15 ani s-au ridicat nenumărate construcţii, majoritatea case de locuit cu mai multe niveluri. Numai că multe dintre ele sunt ridicate fără autorizaţie.

Pe Valea Chintăului și pe Valea Fânațelor sunt 250 de case fără autorizație. Primarul a spus că legea nu permite ca locuințele fără autorizație să intre în legalitate, fără acordul instanței.

„Tot ce este făcut fără autorizație este amendat și trimis în instanță. E tot ce pot face eu ca primar în acest moment. Nu mă pot pune eu în fața buldozerului să nu construiască oamenii. Vor urma procese și la sfârșitul drumului este demolarea, deoarece în acest moment acesta este singurul cadru legal în situația de acolo. Toți cei care construiesc fără autorizație, singura cale pentru intrarea în legalitatea este demolarea.

Oamenii au crezut că noi glumim, dar pot să creadă ce doresc pentru că legea nu se schimbă. Până la demolare este o cale lungă, deoarece procedurile sunt lungi, dar asta este singura soluție. ”, spunea primarul Emil Boc în 2022.

error: Content is protected !!