CFR Cluj visează la grupele Conference League. Clujenii vor fi capi de serie și în play-off

CFR Cluj va fi cap de serie în preliminarile Conference League, în cazul în care echipa clujeană se califică pentru cupele europene. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, CFR Cluj se află pe locul al treilea, la 2 puncte în fața CS Universității Craiova.

În cazul în care termină pe trei, CFR se califică în Conference League, dacă U Cluj câștigă Cupa României. În schimb, dacă Sepsi câștigă cupa, CFR trebuie să mai joace un meci cu câștigătoarea barajului dintre FC Voluntari și Universitatea Craiova 1948, echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out.

CFR Cluj visează la grupele Conference League. Clujenii vor fi capi de serie și în play-off 1

Datorită unui coeficient care e de două ori și jumătate mai bun decât cel al FCSB-ului, clujenii ar fi în urna capilor de serie inclusiv în barajul pentru grupe.

Caz în care ar avea mai multe posibilităţi cât de cât accesibile. Exemple: Omonia Nicosia, AEK Larnaca, Spartak Trnava, Rosenborg, ŢSKA Sofia, Rijeka. Dacă va avea însă ghinion, ar putea da peste nume precum Beșiktaș sau Panathinaikos, ultima pierzând titlul în Grecia cu o etapă înainte de final, informează gsp.ro.

Calificarea în grupele Conference League ar înseamnă o adevărat gură de oxigen pentru club, într-o perioadă în care datoriile se tot acumulează. Anul trecut, în care a evoluat în grupele celei de-a treia competiții europene, CFR Cluj a încasat șapte milioane de euro.

Premiile din Conference sunt unele destul de consistente. Calificare în grupe aduce 2,94 de milioane de euro, iar de acolo se pot acumula alte sume importante. Fiecare victorie e răsplătită cu câte 500.000 de euro, în timp ce egalul aduce 166.000 de euro.

Calificarea în optimi de pe primul loc înseamnă 1,25 milioane de euro, iar calificarea de pe locul 2 e răsplătită cu 925.000 de euro.

error: Content is protected !!