De ce nu poate U Cluj să joace în Europa, chiar dacă e la un pas de finala Cupei României

Updated on aprilie 26, 2023 Universitatea Cluj se află în semifinalele Cupei României, acolo unde întâlnesc UTA Arad. În eventualitatea câștigării Cupei, Universitatea nu poate juca în Europa, deoarece nu a depus dosarul de licențiere.

Oficialii nou promovatei nu ar fi putut să respecte cerințele din dosarul pentru licențierea europeană în timp util. UEFA cere inclusiv stingerea tuturor restanțelor financiare până la finalul lunii martie.

De ce nu poate U Cluj să joace în Europa, chiar dacă e la un pas de finala Cupei României 1

Astfel s-a decis renunțarea la acest obiectiv, în sezonul în care principala grijă a clujenilor este evitarea retrogradării.

„Nu reușeam să îndeplinim anumite condiții. Erau mai multe condiții de îndeplinit și nu reușeam să le îndeplinim în timp util. Sperăm ca pe viitor să îndeplinim toate condițiile și să fim pregătiți și administrativ și de toate punctele de vedere. De ce nu, chiar la anul? Principalul obiectiv era oricum salvarea de la retrogradare”, a explicat Gabi Giurgiu, citat de Prosport.

Fost campion cu Oțelul Galați, Giurgiu știe ce înseamnă un trofeu câștigat și nu crede că lipsa licenței pentru cupele europene ar umbri un eventual triumf în Cupa României.

„Sper să ajungem în finală și să câștigăm, chiar dacă nu vom juca în Europa. Ar fi al doilea trofeu din istorie pentru club. Am intra în istorie, dacă am reuși să câștigăm Cupa României”, spune oficialul de astăzi al Universității Cluj.

error: Content is protected !!