CFR Cluj, echipa din România cel mai bine clasată în clasamentul UEFA

Updated on aprilie 17, 2023 UEFA a dat publicității varianta actualizată a ierarhiei coeficienților echipelor de club, iar CFR Cluj se află pe locul 61, cea mai bine clasată echipă românească.

CFR Cluj, care a prins primăvara europeană, este pe poziția 61, și are un punctaj care i-ar putea asigura o poziție privilegiată în cazul în care va deveni campioană.

stiri din Cluj, stiri locale Cluj, stiri Cluj, stiri Cluj Napoca, stiri din Cluj Napoca, stiri Cluj, cfr cluj,

Cu cele 27.500 de puncte acumulate grație parcursului bun din acest sezon, dacă ar câștiga din nou titlul, CFR are șanse foarte mari să fie cap de serie în primele trei tururi preliminare din Champions League 2023-2024, informează fanatik.ro.

Postură care le-ar permite să beneficieze de adversari mai accesibili. Iar cu o eventuală calificare în play-off-ul Ligii Campionilor ar avea garantată prezența în grupele Europa League.

Următoarea formație românească în ierarhia UEFA este FCSB. Însă, după campaniile slabe din ultimii ani, aceasta este doar pe poziția 136, cu coeficientul 11.000. În timp ce Universitatea Craiova, a trea formație românească, ocupă locul 154, cu coeficient 9.000.

În fine, în clasamentul forului european, Sepsi are coeficient 3.500, Farul, care preia performanțele Viitorului, are 3.000, iar FC Botoșani figurează cu 1.500.

error: Content is protected !!