Povestea lui Emmanuel Yeboah, jucătorul de la CFR Cluj care visează să devină cel mai bun atacant din istoria fotbalului

Updated on aprilie 4, 2023 Emmanuel Yeboah, atacantul ghanez al echipei CFR Cluj, a vorbit într-un interviu pentru o publicație din țara sa despre transferul în România și cel mai mare vis al său: să devină cel mai bun atacant din istoria fotbalului.

Yeboah a afirmat că idolii săi sunt Robert Lewandowski și Asamoah Gian.

Povestea lui Emmanuel Yeboah, jucătorul de la CFR Cluj care visează să devină cel mai bun atacant din istoria fotbalului 1

„Îmi place stilul lor și întotdeauna am vrut să marchez. De aceea îmi modelez jocul în jurul lor deoarece ei au înscris foarte mult” – Emmanuel Yeboah pentru Ghana Soccer Net, preluat de hotnews.ro.

Cei de la Ghana Soccer Net au scris despre cât de dificil este să joci în a doua ligă din Ghana (a evoluat pentru Young Apostles) și a dezvăluit cât de mult a însemnat pentru el transferul la CFR Cluj.

De la un orășel numit Duayaw Nkwanta din regiunea Ahafo până la orașul antic Cluj-Napoca, numele Emmanuel Yeboah rezonează bine cu fanii și pasionații de fotbal din acele locuri.

Înalt de 1,88 m și în vârstă de 20 de ani, tânărul a avut un sezon pe cinste la giganții români, Cluj făcându-și loc în prima echipă a lui Dan Petrescu.

De la ligile inferioare direct la a juca în UEFA Champions League, Europa League și Conference League, povestea și creșterea lui Yeboah a fost de-a dreptul un “miracol”.

“În ziua în care am auzit că voi semna cu Clubul Cluj, nu puteam să nu dorm. Nu mi-a fost ușor pentru că îmi doream să călătoresc în Europa și să joc pentru un club atât de mare, dar visul nu se oprește aici, vreau să calc pe urmele lui Victor Osimhen”, a spus el debordând de zâmbete.

Cu toate acestea, înainte de a se muta la Cluj, în România, el a fost la o echipă din Liga Diviziei 1, Young Apostles, care este susținută de Samuel Anim Addo, membru al Comitetului Executiv al GFA, nașul său și omul care i-a dat prima sa experiență în lumina reflectoarelor reale. Anim Addo știe cu adevărat cum să pregătească vedete și speră ca Yeboah să devină una în viitorul apropiat.

În fotbalul ghanez, cea mai dificilă zonă în care se poate juca și se poate califica în Premier League este probabil Liga Diviziei 1, Zona 1, iar pentru Yeboah, această divizie l-a transformat în atacantul care este astăzi.

“Este foarte dificil să joci în Division One, Zona One. Este haotic acolo și este un haos total. Pe teren și în afara lui, este dificil. Imaginați-vă că după un meci, vă întâlniți cu cineva în oraș și, pentru că ați marcat împotriva echipei sale, începe să se certe cu dumneavoastră. Un loc greu, asta este, nu există nicio șansă”.

Să joci în Zona 1, este greu și asta m-a făcut să fiu cine sunt, pentru că este diferit de ceea ce văd la Clubul Cluj. La Cluj, ai libertatea de a face ce vrei, ești tratat ca un profesionist și succesul sau eșecul tău depinde numai de tine, dar la Tinerii Apostoli, jucând în Zona 1, trebuie să lupți și de aceea sunt cine sunt acum”.

Cu zece goluri în șaisprezece meciuri pentru Young Apostles în sezonul 2021-2022 al Diviziei Unu a Ligii, el s-a mutat direct la Club Cluj după ce a semnat cu Arthur Legacy Sports, condus de cel mai bun agent de fotbal din Ghana, Oliver Arthur.

Inițial, a fost semnat la echipa de rezerve a Clubului Cluj, dar a făcut o impresie bună asupra legendarului fotbalist român, acum antrenor, Dan Petrescu și a fost promovat la prima echipă și a debutat pentru CFR Cluj într-o victorie cu 1-0 împotriva FC Rapid 1923 în Super Liga”, au scris cei de la Ghana Soccer Net

error: Content is protected !!