Mihai Rotaru, atac la adresa celor de la CFR Cluj: „ Sunt penibili. Ce discutăm?”

Updated on aprilie 4, 2023 După ce cei de la CFR Cluj s-au declarat nemulțumiți de deciziile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs (38 de ani) de la partida cu Universitatea Craiova, scor 1-1, Mihai Rotaru, finanțatorul oltenilor, a venit cu replica pentru ardeleni.

Mihai Rotaru consideră că Istvan Kovacs a arbitrat fără greșeală în meciul contra celor de la CFR Cluj, din etapa a doua a play-off-ului Superligii.

Mihai Rotaru, atac la adresa celor de la CFR Cluj: „ Sunt penibili. Ce discutăm?” 1

”Sunt penibili. Dacă ei acuză arbitrajul, din punctul meu de vedere, cu toate că au fost discuții vizavi de acea fază cu Ndong, eu zic că arbitrajul lui Istvan Kovacs de aseară a fost imperial.

Ți-am spus. Sunt penibili. Ce discutăm? Dacă ei acuză liniile trase, au o problemă. Să se uite dacă vor la poziția umărului lui Andrei Ivan, care oricum nu joacă mingea și uitați-vă la Manchester United cu City care e o fază aproape identică. Ivan nu atinge mingea, dar să se uite la umărul lui Ivan în raport cu piciorul său. Ca să compare mere cu mere.

După care se uită la piciorul lui Ivan și compară cu al fundașului de la CFR Cluj și atunci avem răspunsurile. Iluziile optice sunt iluzii optice. Ele trebuie să existe într-un fel sau în celălalt.

Dar să acuzi în acest moment, deja au trecut la alt nivel. (n.r. Cristi Balaj) Îl salutăm, îmi retrag cuvântul penibil, dar eu zic că au luat-o pe cărări greșite”, a spus Mihai Rotaru, citat de Digisport.

Marius Avram, în asentiment cu Dan Petrescu

Marius Avram (43 de ani), fost ecuson FIFA, a comentat deciziile luate de arbitrul Istvan Kovacs la meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Acesta a vorbit și despre nemulțumirea lui Dan Petrescu, legată de modul în care sunt trase liniile pentru ofsaid în camera VAR.

”Au fost patru faze importante în acest meci. Meciurile dintre CFR și Craiova sunt întotdeauna foarte intense, foarte tari, foarte dure, de foarte multe ori se termină egal.

Au fost două faze cerute, în timpul jocului, de către cei de la CFR Cluj de lovitură de la 11 metri. La ambele, eu spun că Istvan Kovacs a procedat corect.

Apoi, a fost o fază, în a doua repriză, în care cei de la Craiova au cerut lovitură de la 11 metri. Eu spun că, din nou, Istvan Kovacs a procedat corect.

Acum, li s-a trasat arbitrilor această linie, de ceva timp, recent, prin care să nu mai acorde lovituri de la 11 metri decât dacă este ceva foarte clar.

O ușoară mână, o ușoară împingere, un contact la nivelul călcâiului nu se mai sancționează. De unde pleacă, de fapt? În legile jocului, scrie: lovește sau încearcă să lovească, pune sau încearcă să pună piedică, iar cei de la UEFA au insistat că nu scrie în legile jocului ‘atinge un adversar’ că fotbalul e un sport în care se ating între ei jucătorii, la cornere se mai țin, când luptă pentru minge mai apare o mână care poate să împingă un adversar ușor și această atingere este tolerabilă de către arbitri și nu este considerată fault.

Evident că sunt controverse. Unii pot să spună că l-a împins astfel încât l-a dezechilibrat, alții spun că nu e suficientă acea împingere pentru a-l dezechilibra. Până la urmă, atunci când există păreri diferite, decizia arbitrului din teren eu spun că e cea căreia trebuie să îi dăm credit.

Faza de ofsaid… Ce se întâmplă cu liniile astea? Nu au credibilitate. De acolo pleacă toate discuțiile astea. Unghiurile pe care ni le oferă, liniile și felul în care acestea sunt trase de către acei operatori, împreună cu arbitrul VAR și asistentul care se află acolo, nu au credibilitate, nu ne oferă suficientă imagine nouă, celor care privim din exterior, astfel încât să putem să spunem sută la sută că decizia este corectă.

(n.r. adică nu sunt paralele cu liniile terenului?) Par ciudat trase liniile alea. Am văzut și ce s-a întâmplat la CFR – Rapid, unde era halucinant cât de lată era acea bandă între jucători. Acum, din nou, avem niște linii care par ciudat trase”, a spus Marius Avram pentru Prosport.

error: Content is protected !!