Cluj: Crește prețul parcării de la Polivalentă. Acum este de 1 leu/oră

Updated on aprilie 3, 2023 Prețul parcării de la Sala Polivalentă va crește, începând cel mai probabil, cu 1 mai. În acest moment, o oră de parcare la BT Arena costă 1 lei.

Consilierii locali vor aproba, marți, în ședință noile tarife la Sala Polivalentă. Potrivit conducerii BT Arena, actualele prețuri sunt în vigoare din 2017.

Cluj: Crește prețul parcării de la Polivalentă. Acum este de 1 leu/oră 1

„Sala Polivalentă a transmis justificarea necesității adoptării noilor prețuri și tarife ca urmare a intenției societății de a le aplica începând cu 1 mai 2023, având în vedere următoarele considerente: fundamentarea noilor prețuri este în concordanță cu evoluția mediului economic din ultimii ani și impactul asupra cheltuielilor de exploatare, iar veniturile ce se vor realiza în perioada următoare practicând noile prețuri propuse ar acoperi cheltuielile de exploatare.

Modificarea prețurilor a fost luată în considerare încă de la începutul anului în fundamentarea bugetului de venituri și cheltuieli, în care s-a prevăzut că realizarea veniturilor estimate va fi posibilă pe considerentul creșterii activității de exploatare prin creșterea numărului de evenimente găzduite, dar și datorită actualizării prețurilor pe 2023.

Amânarea utilizării noilor prețuri va crește impactul negativ asupra indicatorilor economici ai societății”, se arată în referatul de aprobare a proiectului, potrivit Monitorul de Cluj.

Parkingul subteran al Sălii Polivalente este situat la aproximativ 15-20 minute de punctul 0 al Clujului, dar foarte aproape de staţiile de autobuz care duc în „buricul târgului”. Accesul în parking se face relativ uşor, de pe Aleea Stadionului, funcţionarea fiind automatizată, iar preţul este deocamdată cel mai mic din oraş: 1 leu pe oră şi 40 de lei abonamentul lunar.

În prezent, există 450 de locuri de parcare la subsolul Sălii Polivalente și aproximativ jumătate sunt pe abonament.

error: Content is protected !!