Nelu Varga, aproape să fie patronul Rapidului, dar a ales CFR Cluj: „Avea de ales și făcuse niște promisiuni oamenilor din Cluj”

Updated on martie 20, 2023 Nelu Varga, patronul campioanei României, CFR Cluj, a fost aproape de a investi la gruparea din Giulești, înainte de a deveni finanțatorul ardelenilor.

Gigi Corsicanu a declarat că Nelu Varga s-a aflat chiar în discuții avansate pentru a deveni finanțatorul bucureștenilor, dar a ales să investească în cele din urmă la formația din Gruia, în urma unor promisiuni făcute lui Arpad Paszkany, fostul patron al lui CFR Cluj, precum și autorităților locale din Cluj-Napoca, scrie gsp.ro.

Nelu Varga, aproape să fie patronul Rapidului, dar a ales CFR Cluj: „Avea de ales și făcuse niște promisiuni oamenilor din Cluj” 1

 

„Eu am încercat înainte să îl aduc pe Nelu Varga la Rapid. Chiar au fost discuții avansate, dar dânsul a revenit atunci și a trebui să salveze CFR-ul, pentru că aveau și ei probleme financiare.

Avea de ales și făcuse niște promisiuni oamenilor din Cluj, autorităților locale, lui Arpad Paszkany și nu avea cum să se împartă între două echipe cu probleme.

A trebuit să îi scoată din insolvență și să îi scape de faliment, să îi repună pe picioare. A spus: «Domne, îmi pare rău!». Au fost discuții să ajute și așa ca sponsor, pentru că admiră foarte mult Rapidul. Indirect ar fi vrut să ajute și îi place mult Rapidul”, a declarat Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului.

Nelu Varga a preluat formația CFR Cluj în anul 2017, de la Arpad Paszkany. A scos clubul din Gruia din insolvență și a investit, mai întâi, 7 milioane de euro numai pentru a plăti datoriile clujenilor, după cum spunea într-un interviu acordat celor de la Fanatik, în ianuarie.

Cu Nelu Varga finanțator, CFR Cluj a reușit să câștige 5 titluri de campioană consecutive (2018, 2019 ,2020, 2021, 2022), dar și să evolueze în grupele cupelor europene (Europa League și Conference League).

error: Content is protected !!