Ioan Ovidiu Sabău a făcut minuni la U Cluj, deși nu mai antrenase de 8 ani

Updated on martie 9, 2023 După mai mult de 8 ani de pauză, Sabău a acceptat postul de antrenor principal la U Cluj, echipa care l-a lansat în fotbalul mare, iar cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat, gruparea ardeleană ocupă poziția a 8-a, cu 34 de puncte, la cinci lungimi peste Hermannstadt, formația clasată pe locul 13, primul care duce la barajul de menținere/promovare.

Fost antrenor la Gaz Metan, Gloria Bistrița, Timișoara, ASA Târgu Mureș și Rapid, ”Moțul” a dezvăluit cum a reușit s-o revigoreze pe U Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău a făcut minuni la U Cluj, deși nu mai antrenase de 8 ani 1

”Pentru mine a fost destul de dificilă situația, am fost crescut la centrul de juniori, am debutat în Liga 1 la U Cluj, te simți mai responsabil. De obicei, cu cei de-ai casei nu prea există răbdare. Nu a fost ușor, m-au ajutat jucătorii să mă reacomodez în postura de antrenor. Am jucători foarte ușor de antrenat.

Am avut o perioadă bună, a contat acea victorie cu Voluntari, am făcut un meci bun cu Rapid și a venit șocul cu Craiova. Am avut o săptămână în care ne-am antrenat doar pe sintetic și am dat de o echipă în formă, au prins o zi foarte bună. Am zis că nu sunt antrenor de rezultate. Au fost momente grele, dar au rămas aceiași jucători valoroși, oameni deosebiți.

A trebuit să realizez la ce nivel sunt ei și ce sistem se potrivește. Am avut doar 3 săptămâni la dispoziție. Am mai făcut niște transferuri, am schimbat mai multe sisteme de joc, a trebuit să formez acele relații de joc, nu a fost ușor. Am realizat niște lucruri frumoase, dar sunt foarte, foarte preocupat în continuare de îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare”, a transmis Ioan Ovidiu Sabău, citat de digisport.ro.

error: Content is protected !!