Mamadou Thiam, noua vedetă din Liga 1: a fost MPV și cu Botoșani, are 4 goluri în ultimele trei meciuri

Updated on februarie 27, 2023 Mamadou Thiam a ajuns la U Cluj în septembrie, iar primul gol în Liga 1 a lăsat-o pe FCSB fără Nicolae Dică.

În ultimele 3 meciuri are 4 reușite! Goluri cu CS Mioveni, Chindia și “dubla” de sâmbătă, cu FC Botoșani. În weekend a deschis scorul (28) cu un șut din șase metri, apoi a făcut 2-0 când l-a învins pe Ed. Pap din a doua încercare (84), scrie gsp.ro.

Mamadou Thiam, noua vedetă din Liga 1: a fost MPV și cu Botoșani, are 4 goluri în ultimele trei meciuri 1

Cu cele două goluri, Thiam ajunge la șase reușite de la transferul în România: “Mă simt foarte bine aici, toată lumea m-a ajutat încă din prima zi. Fanii mă ajută și ei, mă simt iubit și asta e important pentru un jucător”.

Dar cel mai mare ajutor l-a primit de la Ovidiu Sabău: “A vorbit mult cu mine, mi-a spus ce trebuie să îmbunătățesc. Asta e cel mai bine pentru un jucător, să aibă un antrenor care îl ajută”.

La rându-i, tehnicianul “șepcilor roșii” are numai cuvinte bune pentru atacant: “Thiam este acel jucător motivat care face diferența! E foarte apreciat și e un mare câștig pentru echipă. Chiar dacă este vorba despre muncă în colectiv, ai nevoie de un asemenea jucător, are curaj să ia acțiuni unu contra unu și trage foarte bine cu ambele picioare. Aveam mare, mare nevoie de această victorie”.

Născut în Franța, la Aubervilliers, Thiam a început fotbalul la Dijon. La vârsta de 19 ani a debutat la nivel de seniori în Ligue 2, dar abia după un an a marcat primele goluri și-a reușit promovarea.

A fost împrumutat la Clement Foot, 34 de partide, opt goluri și patru assist-uri. În 2017 a ajuns în Anglia, la Barnsley FC, Liga 2. În cele 46 de meciuri jucate a reușit șapte goluri, plus alte șapte pase.

Apoi a venit transferul în prima ligă din Belgia, la KV Oostende, a bifat 16 meciuri, dar fără goluri. S-a întors în țara natală și a îmbrăcat tricoul celor de la Nancy în 35 de partide de campionat în care a marcat de șase ori și a bifat un assist.

error: Content is protected !!