Două pârtii de schi din Cluj se vor uni. Se va crea o rețea cu gondolă și telecabină

Updated on februarie 24, 2023 Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat un proiect care prevede realizarea unor instalații cu gondolă și telecabină, care vor uni pârtia vechi de la Băișoara cu cea de la Buscat.

„Consiliul Județean are două proiecte referitoare la acest domeniu și vrem să le implementăm în următorii ani. E vorba de pârtia veche de la Băișoara, care în prezent este predată primăriei. Primăria Băișoara are un proiect finanțat de la bugetul de stat. Este un proiect încă de pe vremea doamnei Udrea, se numește. Aici e prinsă pârtia veche de la Băișoara și încă altele din țară.

Două pârtii de schi din Cluj se vor uni. Se va crea o rețea cu gondolă și telecabină 1

Această modernizare a pârtiei este cuprinsă în proiect, iar primăria n-a abandonat această idee. Acum proiectul se află în analiză într-o comisie interministerială pentru a deveni o pârtie cu un anumite statut. Pârtia veche de la Băișoara se va uni cu pârtia de la Buscat. Se va crea o rețea cu gondolă și telecabină care va uni cele două pârtii. Practic, vei putea trece de pe o pârtie pe alta.

Astfel, se va crea un domeniu schiabil mai lung. Noi ne-am oferit să susținem acest demers până când proiectul va fi aprobat. Soluția finală, însă, va fi un parteneriat public-privat”, a declarat președintele CJ Cluj, citat de media9.ro.

Acesta a vorbit și despre proiectul care are în vedere pârtia de la Vlădeasa.

„Noi avem de modernizat două sau trei drumuri județene care merg spre Vlădeasa. Vrem să ne alăturăm primăriei în acest demers și să găsim un privat care să investească în această pârtie. Acolo s-au făcut studii care au arătat că este cea mai bună zonă de a schia (din județ – n.r.). O pârtie are 1.200 de metri lungime, dar sunt mai multe. Merită să investim și în acest proiect”, a afirmat Tișe

error: Content is protected !!