Un pescar a salvat 7 căței aruncați pe malul Someșului într-un sac de care era legat un bolovan

Updated on februarie 22, 2023 O tânără din Bunesti a incercat sa scape de 7 caini intr-un mod extrem de crud: i-a bagat intr-un sac de care a legat un bolovan si i-a lasat pe malul raului Somes. Din fericire, cainii au fost gasiti ulterior de un pescar.

Aceștia sunt acum in siguranta si isi cauta noi proprietari. Polițiștii au reușit să o identifice pe femeie și i-au aplicat o amendă de 12.000 de lei.

Un pescar a salvat 7 căței aruncați pe malul Someșului într-un sac de care era legat un bolovan 1

Totul s-a intamplat la inceputul lunii decembrie. O tanara din Bunesti a sunat la Asociatia Anima Pro Terra si a anuntat ca le ofera spre donatie 8 pui de catei metisi, care provin de la una dintre catelele nesterilizate pe care le detine. Pentru ca rolul asociatiilor nu este acela de a prelua cainii cu stapan, a fost refuzata, dar i s-a oferit posibilitatea sa ii fie sterilizate catelele in mod gratuit. Desi legea prevede obligativitatea sterilizarii tuturor cainilor de rasa comuna cu stapan, aceasta a refuzat, scrie dejeanul.ro.

La doar cateva zile, tanara respectiva a postat pe facebook un anunt prin care doneaza puii de caine, dar nu s-a bucurat de prea mult succes. La o saptamana distanta, un pescar care se plimba pe malul Raului Somes a gasit langa “Podul Garii” un sac in care se aflau 7 pui de caine, sac de care era legat un bolovan. Pescarul a dus cainii gasiti la Asociatia “Anima Pro Terra”, iar voluntarii au avut parte de o surpriza neplacuta: cainii erau aceiasi din anuntul publicat de tanara cu doar o saptamana inainte.

A fost facuta plangere la Politia Animalelor, iar in urma cercetarilor s-a stabilit ca puii de caine ii apartin tinerei respective. A fost sanctionata pentru “abandonul unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului”, “lipsa microciparii” dar si pentru “detinerea cainilor periculosi fara a-i inregistra la Asociatia Chinologica”.

error: Content is protected !!