5,2 Richter. „Cluj, ați simțit cutremurul ăsta?”

Updated on februarie 13, 2023 Un puternic cutremur a avut loc în urmă cu câteva minute, cutremur care s-a simțit și la Cluj. Un cutremur de 5,2 Richter a avut loc luni în România, la 14 km nord-vest de Târgu-Jiu și 73 km nord-est de Drobeta Turnu-Severin, potrivit EMSC, anunță G4Media.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului. Cutremurul a fost resimțit în vestul țării, potrivit stiripesurse.ro.
5,2 Richter. „Cluj, ați simțit cutremurul ăsta?” 1

În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Oana M.: „Cluj, ați simțit cutremurul ăsta? 😳

Oliver Robert: „Cutremurul pe care tocmai l-am resimțit cu toții la Timișoara, ca toate lucrurile rele, vine din Oltenia”

IGSU, primele precizări după cutremurul de 5,2 din Gorj

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU) după cutremurul de 5,2 produs luni după-amiaza în județul Gorj.

„În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a transmis IGSU, potrivit Mediafax.

În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări

Instituția transmite că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a mai transmis IGSU.

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc luni la ora 16.58 în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

error: Content is protected !!