Ilie Dumitrescu, după victoria cu 0-1. „Ăsta e CFR Cluj. Mai vine un cadouaș din ăsta. A rezolvat cazul”

Updated on ianuarie 31, 2023 Ilie Dumitrescu a comentat modul în care CFR Cluj a câștigat aseară la Voluntari. Campioana s-a impus dintr-o fază fixă, fără prea multe ocazii, însă cu o maturitate evidentă în joc.

“Nici chiar când nu au strălucit pe faza ofensivă, te ajută adversarul. Paz, practic, a fost depășit și la faza aia cu Krasniqi, unu-la-unu, a fost eliminat sau nu a avut crampoanele adecvate pentru suprafața asta de teren, care arată impecabil.

Ilie Dumitrescu, după victoria cu 0-1. „Ăsta e CFR Cluj. Mai vine un cadouaș din ăsta. A rezolvat cazul" 1

Și la gol, la fel. Este o echipă grea, și-a intrat în ritm și, la o echipă mare, mai vine și câte un cadouaș din ăsta, știi? Pe fondul ăsta. Pun presiune pe adversar, nu te lasă să joci.

Lucrurile astea nu sunt estetice, dar extrem de eficiente, pentru că ăsta e CFR-ul. Dar mi-a plăcut ca poziționare, ca prezență în terenul adversarului, a dominat, te duce încet-încet în zona aia.

Și mai comentam noi că mai au această liniște, mai ales când a intrat Deac. Adică ori Yuri cu capul, ori un Burcă, ori un Muhar sau un Boateng. Și până la urmă, a fost Paz, care a rezolvat cazul în seara asta”, a spus Ilie Dumitrescu, citat de digisport.ro.

Dan Petrescu se felicită pentru decizia luată la meciul cu Voluntari

Petrescu s-a felicitat pentru decizia de a-l băga în poartă pe Răzvan Sava (20 de ani), pentru a respecta regula jucătorului U21. Antrenorul campionei a declarat că „Sava a dat siguranță”, deși Voluntari nu a tras niciun șut pe poartă.

„La Farul, dacă dai un gol sunt multe spații. Azi nu au fost spații deloc. Au fost agresivi, compacți. Apărarea lor a jucat foarte bine. I-am zis lui Cipi (n.r. – Ciprian Deac) să bată toate loviturile libere, că poate marcăm. Puține echipe vor câștiga aici. Antrenorul lor a ales o formulă excelentă. Îi felicit pe băieți, au fost fantastici, mai ales că Cipi a fost rezervă, dar a intrat foarte bine.

Și Hoban a intrat bine. E bine că ne-am întors pe primul loc, Farul pusese presiune pe noi. Vor fi trei meciuri incredibil de grele (n.r. – cu FCSB, CSU Craiova, Lazio). A fost cel mai bun FC Voluntari pe care l-am văzut împotriva noastră. Am riscat, l-am băgat pe Sava în poartă, nimeni nu făcea asta.

Mi-am asumat riscul, pentru că dacă e regula asta (n.r. – regula jucătorului U21) nu pot să bag cei mai în formă jucători. Dar Sava a intrat bine, a dat siguranță. Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB. Depinde cum se antrenează Petrila și Birligea, ei sunt principalii jucători U21 de la noi”, a declarat Dan Petrescu, citat de gsp.ro.

error: Content is protected !!