Controversatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut o slujbă la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj

Updated on ianuarie 23, 2023 Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut, sâmbătă, 21 ianuarie, o slujbă la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj.

Sute de clujeni au venit la slujbă pentru a-l asculta pe IPS Teodosie sau chiar pentru a-l atinge sau pentru a-i săruta veșmintele preoțești, informează adevarul.ro.

Controversatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut o slujbă la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj 1

Slujba a fost transmisă în direct pe facebook de Arhiepiscopia Tomisului. „Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cu binecuvântarea IPS Andrei Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj”, a fost mesajul scurt care a însoțit transmisiunea în direct.

Transmisiunea în direct și clipul înregistrat au adunat în mai puțin de 24 de ore peste 21.000 de vizionări și peste 2.100 de aprecieri, dar și peste 3.300 de comentarii.

Controversatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Teodosie s-a remarcat prin mai multe declarații, atitudini și luări de poziție controversate, inclusiv o serie de afirmații repetate favorabile lui Vladimir Putin, atât cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, cât și după invazia din 24 februarie 2022.

Numele lui IPS Teodosie a apărut și în scandalul sexual în care este implicat Aurel Bălășoiu, dar afară din PSD, după ce a apărut în imagini în ipostaze intime cu un minor.

În noiembrie anul trecut, Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut cont de TikTok, IPS Teodosie explicând că așa dorește să colaboreze mai intens cu tinerii,  scrie Monitorul de Cluj. 

În august 2022, maşina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului a fost înregistrată de radar în timp ce avea o viteză de 235 km/h pe Autostrada Soarelui. Șoferul a rămas fără permis pentru 120 de zile şi a primit o amendă de 2.900 de lei. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a explicat de ce şoferul său a circulat cu 235 de kilometri la oră pe Autostrada Soarelui, a

error: Content is protected !!