Cluj: Femeia care și-a abandonat cățelul în curtea unei clinici veterinare riscă o amendă uriașă

Updated on ianuarie 14, 2023 O femeie care a aruncat un pui de câine peste gardul unei clinici veterinare din Cluj-Napoca riscă o amendă de 12.000 de lei.

Când l-au găsit veterinarii, căţelul abandonat avea mare chef de joacă. Doctorii au înţeles repede cum a ajuns la ei. Camera de surpaveghere a clinicii a filmat o femeie care se apropie de cabinet, se asigură că nu o vede nimeni şi aruncă puiul de câine peste gard, apoi se depărtează fără să se uite înapoi. Despărţirea brutală i-a lăsat semne metisului, informează observatornews.ro.

Cluj: Femeia care și-a abandonat cățelul în curtea unei clinici veterinare riscă o amendă uriașă 1

Petru Mădăraş, proprietarul cabinetului veterinar: A aterizat pe bot, au rămas leziuni cutanate. Poţi să ajungi într-o situaţie în care să nu mai poţi ţine un câine, dar atunci trebuie să anunţi o asociaţie de protecţie a animalelor, medicul veterinar. Ne-am trezit de multe ori cu căţei lăsaţi în faţa cabinetului, pisici, inclusiv canar, papagal am găsit, broască ţestoasă.

Cei de la cabinetul veterinar au făcut plângere la poliţie.

Andreea Vişan, IPJ Cluj: Au fost demarate verificări în scopul identificării persoanei responsabile şi aplicătrii măsurilor legale care se impun. Abandonul animalelor constituie contravenţie sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 12.000 de lei.

O jumătate de milion de animale sunt abandonate în fiecare an în România, spun asociaţiile pentru protecţia necuvântătoarelor.

error: Content is protected !!