(Video) Autostrada Sebeș-Turda o ia la vale. Alunecare de teren în rambleu și crăpături în asfalt

Updated on ianuarie 9, 2023 Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale în zona dealului de la Pârâul Iovului, la Alba Iulia Nord. Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă.

Alunecarea de teren în rambleu s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență (continuarea bretelei de intrare pe autostradă) și pe o porțiune mică din prima bandă, transmite ziarulunirea.ro.

(Video) Autostrada Sebeș-Turda o ia la vale. Alunecare de teren în rambleu și crăpături în asfalt 1

Lucrarea pe acest lot de autostradă a fost efectuată de antreprenorul italian Pizzarotti, iar ea se află în garanție. Constructorul ar trebui să intervină cât mai urgent pentru a limita extinderea fenomenului de alunecare, în acest sens fiind necesare lucrări de consolidare pentru a asigura stabilitatea rambleului.

Toate cheltuielile de consolidare vor fi suportate de către antreprenor.

CNAIR a pus deja restricții de trafic în zonă, montând indicatoare rutiere și restricționând circulația la o bandă, în acest moment circulându-se doar pe cea de lângă axul drumului.

error: Content is protected !!