Dan Petrescu, devastat după ce Gianluca Vialli a murit: „Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele.  Şi Mihajlovic la fel”

Updated on ianuarie 6, 2023 Dan Petrescu a fost în relații foarte bune cu Gianluca Vialli, colegi la Chelsea, în perioada 1996-1999. „Bursucul” era foarte apropiat de fostul mare atacant italian. Petrescu a recunoscut că a învățat enorm de la Vialli.

E foarte trist, dar era de aşteptat. La fel ca şi Mihajlovic, a luptat, dar şansele lui erau mici. Vârstă prea mică, mai ales că el era un profesionist, nu a făcut excese în viaţă. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor.

Dan Petrescu, devastat după ce Gianluca Vialli a murit: „Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele.  Şi Mihajlovic la fel” 1

El din 2017 avea boala, dar eu nu am ştiut. Nu a spus la nimeni. Când ne-am întâlnit ultima oară nu mi s-a părut că avea ceva. Dar mi-a spus că nu mai poate să facă meseria de antrenor, că era prea mult stres. Asta a fost ultima dată când ne-am văzut.

Când a venit la Chelsea ca jucător, primul lucru… ne-am împrietenit. El cu mine s-a împrietenit. Am fost de nedespărţit până a devenit antrenor. Mi s-a părut un om extraordinar şi s-a dus prea repede. Îmi pare rău, acum la început de an. Vedem acum ce se va întâmpla. Sunt convins că vor fi meciuri care se vor juca în memoria lui şi la care vreau să mă duc. A fost un prieten adevărat şi un antrenor excelent!

Eu am învăţat foarte multe de la el. Profesionalismul lui, felul în care lucrează cu atacanţii, cum se impunea. El venea la antrenamente cu maşina şi conducea şoferul lui. Când l-am întrebat de ce, mi-a spus ca să nu obosească. Zicea că preferă să aibă şofer şi să fie în condiţii bune mereu. Bea doar o bere pe săptămână, după meci. Spunea că mai mult de o bere nu a băut niciodată pe săptămână, era maximum. Talent nu avea aşa mare, dar profesionalismul lui era fantastic.

Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele. E o perioadă foarte grea. Se întâmplă prea multe. Şi Mihajlovic la fel. Parcă prea mulţi oameni din fotbal. Vialli va rămâne o legendă a fotbalului”, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Pe 26 decembrie 1999, Gianluca Vialli avea să intre în istoria campionatului Angliei, ca manager la Chelsea. Italianul a trimis pe teren un prim ”11” format numai din jucători străini. Printre ei se afla și Dan Petrescu, anunță Digi Sport.

În meciul cu Southampton, Chelsea a folosit un portar olandez, o defensivă compusă din fotbaliști din Spania, Brazilia, Franța și Nigeria. La mijloc erau un francez, un italian născut în Elveția, un român și un uruguayan. Un alt italian juca în spatele unui atacant norvegian.

După 111 ani, trei luni și 17 zile de fotbal englez profesionist, Gianluca Vialli a făcut un lucru nemaiîntâlnit: a trimis un prim ”11” fără niciun jucător britanic. Chelsea a învins-o pe Southampton cu 2-1.

Primul “11” trimis de Gianluca Vialli în meciul Chelsea – Southampton: Ed De Goey – Albert Ferrer, Celestine Babayaro, Emerson Thome, Frank Leboeuf – Dan Petrescu, Didier Deschamps, Gus Poyet, Roberto Di Matteo – Gabrielle Ambrosetti, Tore Andre Flo.

error: Content is protected !!