Clujul va fi legat de Alba și Bihor prin piste de bicicletă: „Circuit velo pe tot ce înseamnă zona de munte. Circuit velo pe valea Someșului”

Updated on decembrie 9, 2022 Județele Cluj, Alba și Bihor urmează să fie legate prin piste de bicicletă. Consiliul Județean Cluj a votat un proiect de asociere cu județele vecine.

Este vorba despre proiectul VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba din Investiția I.4 Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national, finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură.

Clujul va fi legat de Alba și Bihor prin piste de bicicletă: „Circuit velo pe tot ce înseamnă zona de munte. Circuit velo pe valea Someșului” 1

224 km de piste de biciclete vor fi realizați în județul Cluj. Vor fi incluse 20 de localități, 2 orașe și 18 comune.

„Avem finanțare 100% asigurată prin PNRR 82.500 euro/km. Realizăm conexiunea între 2 municipii reședință de județ pe bicicletă: Cluj-Napoca și Oradea;

Circuit velo pe tot ce înseamnă zona de munte. Circuit velo pe valea Someșului”, a transmis Alin Tișe.

Proiectul nu a fost încă definitivat cu privire la traseul care va fi urmat și nici la lungimea lui exactă. Vor trebui identificate terenurile și proprietarii lor.

error: Content is protected !!