Câți bani primesc CFR Cluj și Universitatea după calificarea în Cupa României

Updated on decembrie 9, 2022 CFR Cluj și Universitatea s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Formatul competiție s-a schimbat din acest an, astfel că FRF a reușit să mărească premiile totale.

Fondul de premiere a crescut de la 800.000 de euro, cât a fost sezonul trecut, la 1.200.000 milioane de euro. Adică, o creștere de 50% între cele două ediții, informează digisport.ro.

Câți bani primesc CFR Cluj și Universitatea după calificarea în Cupa României 1

Fiecare echipă prezentă în faza grupelor a încasat câte 4.000 de euro pentru fiecare punct adunat.

Sepsi – 36.000 de euro
U Craiova 1948 – 28.000 de euro
UTA Arad – 28.000 de euro
CS Mioveni – 24.000 de euro
CFR Cluj – 20.000 de euro
U Cluj – 20.000 de euro
Hermannstadt – 24.000 de euro
FC Argeș – 20.000 de euro

În sferturi, victoria se premiază cu 25.000 de euro, în timp ce un succes în semifinale aduce o sumă dublă.

Finalista mai câștigă 10.000 de euro, iar marea învingătoare 240.000 de euro.

 Dan Petrescu, a declarat că a devenit un obiectiv câștigarea Cupei

“Nimeni care vine aici nu are un meci ușor cu Farul. Chiar dacă joacă în 10, 11 sau în 9. Au o echipă valoroasă, s-a văzut și astăzi. Merită să fie acolo, pe primul loc în campionat. Asta e realitatea.

Obiectivele noastre până acum sunt toate îndeplinite. Ne-am calificat în primăvara europeană, suntem în sferturi în Cupă, iar în campionat suntem pe locul doi, la patru puncte de lider. Până în momentul de față, 37 de meciuri, am făcut un an foarte bun.

Șase echipe din play-off, toate se vor bate pentru campionat. FCSB, Craiova, Sepsi și Rapid, toate se vor bate la titlu. Dar favorită e Farul, pentru că joacă foarte bine, are și soluții. Au odihnit niște jucători astăzi.

N-am știut că a rămas Craiova fără antrenor. N-am ce să comentez. Mirel e un fost mare jucător, un antrenor bun, dar nu pot să zic mai multe.

Era o grupă cu echipe bune, Rapid, Farul, U Cluj. E foarte bine că am câștigat grupa, sunt mulțumit. Cupa n-a fost niciodată un obiectiv pentru noi, dar am zis să încercăm, dacă tot am ajuns aici. Voiam să câștigăm azi, dar au stat foarte bine în teren cei de la Farul.

Ne așteaptă un drum lung până la Cluj, apoi drum lung până la Botoșani. Să vedem ce reușim să facem”, a spus Dan Petrescu.

Eugen Neagoe, după ce a calificat-o pe ”U” Cluj în ”sferturile” Cupei României: ”Meritam”

La finalul meciului cu Rapid, Eugen Neagoe a spus că obținerea calificării în faza sferturilor de finală este una meritorie. Antrenorul lui ”U” Cluj a fost nemulțumit de starea gazonului.

”Am avut în față echipe puternice. Am jucat cu CFR și Farul, nu am pierdut. Meritam calificarea. A fost un joc de luptă, terenul greu, ca să nu spun prost.

Am fost echipa mai periculoasă. Am avut două ocazii în prima repriză. Sunt mulțumit de rezultat. Vreau mai mult de la noi. Și terenul a fost foarte greu, și adversarul. Până la urmă, trebuie apreciat efortul. Noi am plecat cu șansa a patra și am terminat pe doi.

Acum ne gândim la următorul joc, contra celor de la UTA. Trebuie să ne refacem rapid. În această seară chiar dacă am avut probleme de lot, Iliev a fost bolnav, Pires a avut acea accidentare, Filip are și el o problemă, Bic are și el o problemă, jucătorii au dat dovadă de caracter și merită felicitări pentru rezultat”, a spus Eugen Neagoe.

error: Content is protected !!