Emil Boc: „Pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului”. Când încep lucrările

Updated on decembrie 8, 2022 Primarul Emil Boc a anunțat, joi, că, pentru pasajul de la Tăietura Turcului s-a finalizat licitația, s-a respins contestația și luna aceasta se semnează contractul.

Emil Boc a anunțat că pasajul de la Tăietura Turcului “pleacă la construcție” anul viitor.

Emil Boc: „Pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului". Când încep lucrările 1

O veste bună: anul viitor pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului. S-a finalizat licitația, s-a respins contestația, urmează să se semneze în luna decembrie contractul. Asta înseamnă că în 6 luni se face proiectarea și în partea a doua a anului încep lucrările.

Asta este o veste foarte bună și pozitivă și aici avem sprijinul total de la CFR și inclusiv de la filiala locală a CFR-ului, prin implicarea de excepție a oamenilor de la Cluj care au colaborat și colaborează foarte bine cu noi, pentru că am integrat proiectul nostru de pasaj de la Tăietura Turcului în acest proiect major de modernizare a căii ferate, ca să fie făcute la pachet și să nu existe desincronizare. Iată un proiect care pleacă la drum, are contractul semnat”, a declarat primarul Emil Boc, citat de Ziua de Cluj. 

Pasajul de pe Tăietura Turcului trebuie construit până în 2026

Construirea pasajului peste calea ferată pe Tăietura Turcului, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, trebuie realizată până în 2026.

Proiectul pentru electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, care prevede și construirea viitorului pasaj de pe Tăietura Turcului, va fi finanțat din bani de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  Obiectivul are prevăzută suma de 1,5 miliarde de euro în PNRR, din care circa 25 de milioane de euro vor fi alocați pentru realizarea pasajului care ar descongestiona traficul din zonă.

Pasajul ce se lasă așteptat de ani buni va trebui finalizat până în vara anului 2026 acesta fiind termenul limită pentru investițiile suportate din PNRR. În caz contrar, CFR trebuie să înapoieze banii Uniunii Europene.

 

error: Content is protected !!