Proiect turistic modern într-un sat cu doar 17 locuitori. Se află la o oră distanță de Cluj

Updated on decembrie 1, 2022 Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață satul Ocnișoara, care în prezent numără doar 17 locuitori.

Satul se află la doar 85 de kilometri de Cluj Napoca, ceea ce ar însemna puțin peste o oră cu mașina, datorită autostrăzii.

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului, scrie ziarulunirea.ro.

Proiect turistic modern într-un sat cu doar 17 locuitori. Se află la o oră distanță de Cluj 1

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare.

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Proiect turistic modern într-un sat cu doar 17 locuitori. Se află la o oră distanță de Cluj 2

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare.

Proiect turistic modern într-un sat cu doar 17 locuitori. Se află la o oră distanță de Cluj 3

Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.

error: Content is protected !!