Cu numai 3 linii de noapte, Cluj-Napoca ar putea fi conectat 24 din 7

Updated on noiembrie 15, 2022 O propunere de conectare a celor mai importante puncte din oraș, 24 de ore din 7 zile, cu doar 3 linii de transport de noapte, a fost făcută de cei de la Mobilitate Cluj Napoca.

Potrivit acestora, alături de linia existentă 25N, înființarea unui traseu de noapte Zorilor – Centru – Grigorescu și a unui traseu care să permită legătura Aeroportului cu centrul, gara și autogara ar realiza un transport public nocturn corespunzător.

Cu numai 3 linii de noapte, Cluj-Napoca ar putea fi conectat 24 din 7 1

„Cu numai 3 linii de noapte, întreg Municipiul Cluj-Napoca ar putea fi conectat 24/7. Alături de linia existentă 25N, înființarea unui traseu de noapte Zorilor – Centru – Grigorescu și a unui traseu care să permită legătura Aeroportului cu centru, gara și autogara ar realiza un transport public nocturn corespunzător.

O astfel de rețea “pulsatorie”, cu sincronizarea mijloacelor de transport și în centru, la “Sora”, ar permite călătorilor interschimb facil între linii, conectând astfel întreg orașul la o capacitate de transport adecvată cererii reduse de după 23:00.

Operate la o frecvență de 30min, traseele ar necesita 6-7 mijloace de transport în total, fiind posibilă operarea exclusiv electrică, cu troleibuze articulate pe 25N și autobuze electrice în rest.

Traseul “A”(Aeroport Express) ar trebui să circule 24/7 la o cadență buna, oprind chiar în terminalul aeroportului. S-au împlinit 3 ani de când s-au făcut probe în acest sens”, transmit cei de la Mobilitate Cluj Napoca.

error: Content is protected !!