Vietnamezi, la muncă în Cluj, pentru 560 de dolari lunar. Patron: „Avem și acum anunț, cu salariu între 3.000 și 5.000 de lei și nu vine nimeni”

Updated on noiembrie 9, 2022 Trei vietnamezi, Bui Van Thang (34 de ani), Tinh (52) și Xuan (33) au venit în țara noastră pentru un câștig mai bun sau ca să scape de problemele de acasă.

Cei trei bărbați lucrează în cadrul unei companii de producție de mobilier metalic, exclusiv pentru export, ce numără aproximativ 100 de angajați. Grosul muncitorilor în producție este reprezentat de vietnamezi.

Vietnamezi, la muncă în Cluj, pentru 560 de dolari lunar. Patron: „Avem și acum anunț, cu salariu între 3.000 și 5.000 de lei și nu vine nimeni” 1

”Am adus primul grup de muncitori vietnamezi, aproximativ 50, în urmă cu 3 ani. Nu găseam nicicum forță de muncă aici și nici acum nu găsim. Am luat legătura cu o agenție de recrutare direct din Vietnam, au mers acolo și reprezentanți ai noștri și am făcut selecția”, spune patronul firmei pentru cancan.ro.

În firma din Cluj, un muncitor din Vietnam ar câștiga aproximativ 560 de dolari de 2-3 ori mai mult decât în țara natală. Potrivit lui Adrian, dacă îi oferă unui român suma de 4.000 de lei (aproape 1.000 de dolari), nu acceptă acest job.

Adrian Kun a luat decizia de a le amenaja muncitorilor vietnamezi în locuințe modulare și știe că pe durata contractelor, întocmite de regulă pe 2 ani, are pe cine se baza.

”Unii aveau alte calificări, i-am instruit și calificat noi, sunt dintre ei și sudori, știu să lucreze cu scule electrice. Ca și în cazul românilor, unii sunt muncitori, alții mai leneși, depinde cum îi formezi. Și după un român verifici la fel de mult ca după un vietnamez.

Nu vin oamenii la lucru, cea mai bună dovadă este că avem și acum anunț, cu salariu între 3.000 și 5.000 de lei și nu vine nimeni”, a declarat patronul firmei din Cluj.

error: Content is protected !!