Lanţul clujean de cafenele Meron se extinde în Ungaria. „100 metri pătraţi în Budapesta sunt mai ieftini decât 100 mp în Cluj cu mai bine de 15%”

Updated on noiembrie 3, 2022 Lanţul de cafenele Meron, por­nit în Cluj-Napoca de Bogdan Ciocian, urmează să se extindă dincolo de graniţele ţării, în Budapesta, la finalul acestui an sau începutul anului viitor. Antrepre­norul spune că în capitala ungară sunt mai multe spaţii disponibile la un preţ accesibil, astfel că diferenţa de preţ între Budapesta şi Cluj este de 15%.

„Ceea ce m-a frapat în Budapesta este numărul de spaţii disponibile la preţuri acce­sibile. Circa 100 metri pătraţi în Budapesta sunt mai ieftini decât 100 mp în Cluj cu mai bine de 15%. Vorbim de artere importante în ambele oraşe. Clujul este într-o bulă din punctul de vedere al spaţiilor pentru retail, pe când în Budapesta găseşti foarte multe spaţii disponibile.

Lanţul clujean de cafenele Meron se extinde în Ungaria. „100 metri pătraţi în Budapesta sunt mai ieftini decât 100 mp în Cluj cu mai bine de 15%” 1

De aceea, s-ar putea să mergem mai degrabă cu dezvoltarea acolo. În Bucureşti căutăm de doi ani un al doilea spaţiu şi nici acum nu l-am găsit“, a declarat Bogdan Ciocian pentru Ziarul Financiar.

Platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață, a analizat evoluția chiriilor în luna octombrie și în ultimul an pentru Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu, Timișoara, Oradea și Craiova. Conform analizei, luna octombrie aduce noi creșteri ale prețurilor de închiriere pentru apartamente, cu avans lunar de până la 14%, înregistrat în Constanța la locuințele de 2 camere.

Totodată, observăm că în Oradea, ecartul dintre prețurile chiriilor din octombrie și celor din septembrie a crescut în cazul garsonierelor (-11% MoM) și apartamentelor de 3 camere (-6% MoM), informează stiripesurse.ro.

În Cluj-Napoca prețurile medii la închiriere au crescut față de luna septembrie cu 8 procente la apartamentele de 3 camere și cu 7 procente la garsoniere. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, avansul mediu al prețurilor chiriilor e de 19%, cel mai mare fiind la apartamente de 3 camere – aici, chiria medie e cu 130 de euro mai mare în octombrie 2022 față de octombrie 2021.

error: Content is protected !!